Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapte - men tok kvalikplassen

Tapte - men tok kvalikplassen

Sunniva Selland og de andre solajentene kan nå forberede seg på to spennende Postenliga-kvalifiseringskamper. FOTO: Andreas Askildsen

Sola tapte mot Bækkelaget, men hverken Njård eller Selbu klarte å komme seg forbi gultrøyene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2014 kl 11:12

Det varte og rakk fra Bækkelaget - Sola var ferdig til resultatet mellom Gjøvik - Njård kom inn. Men da beskjeden kom over speakeranlegget utspant det seg store jubelscener i Bækkelagshallen.

– Noen satt på benken og ventet på resultatet, andre gikk fra garderoben og ut i hallen og tilbake igjen. Men da resultatet kom brøt det ut enorme jubelscener, forteller Knut Ove Joa til Solabladet.

Miksede følelser etter tap

Sola tapte kampen mot Bækkelaget 24-20, og trodde lenge kvalikplassen var tapt. Men så kom beskjeden om Njårds 27-26 tap mot Gjøvik. Kutti forteller om en meget spesiell følelse etter alle kampene var ferdigspilt.

– Vi underpresterer til de grader i dag og er ikke i nærheten. Vi nærmer oss litt mot slutten av andre omgang, men henger bak hele kampen. Vi får ikke spillet til å fungere og er litt tilbake til det som har vært vårt dårligste nivå. Du går fra tomhet og enorm skuffelse til glede, samtidig som du vet godt at du har spilt en vanvittig dårlig kamp, forklarer Kutti.

Presset ligger på Fredrikstad

Nå venter to kamper mot Fredrikstad for å avgjøre hvem som får den siste plassen i Postenligaen neste sesong. Kutti er klar på at laget hans spiller uten press i kampene, og tror jentene vil takle det å spille uten press godt.

– Det er så små marginerer i håndballen. I går var vi gode, i dag er vi ikke gode, men på vårt beste er vi utrolig gode. Men vi har ikke noe press på oss, det er det Fredrikstad som har. I realiteten skal de vinne enkelt mot oss i to kamper, og vi må jobbe hardt for å komme oss på nivået til Postenligaen. I dag taper vi fordi vi har press på oss, mot Fredrikstad har vi ikke det, sier Kutti, og lar det henge litt i luften.

Håper på publikumsrekord

Han ber alt som kan krype og gå om å møte opp til kamp i Åsenhallen for å bære jentene frem.

– Åsenhallen i dag er noe helt annet enn da vi var i Postenligaen. Får du fullt opp tribunen på begge sider blir det et vanvittig trykk fra tribunen, og det kan gi jentene ekstra energi. Da er det ikke kjekt for motstanderen å være der, sier han engasjert.

Ønsker å rykke opp

Etter nedrykket mistet Sola syv spillere, og Kutti er klar på at nye spillere må inn om det skulle bli opprykk. Men blir det ikke opprykk, er det helt greit det og.

– Stiller du meg som trener spørsmålet om jeg vil opp eller ei vil jeg svare at jeg vil ofre alt for å rykke opp igjen. Jeg vil opp. Vi kan gå ut og satse alt for å klare det. Klarer vi det må vi ta det derfra. Skjer det ikke tror jeg laget vil vokse enda mer over neste sesong og bli enda bedre.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!