Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Asle Andersen fulgte hjertet:

Tar over Sola

Tar over Sola

FOTO: Arkiv / Solabladet

Han trengte lang betenkningstid, men til slutt takket Asle Andersen ja til å ta over treneransvaret i Sola.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2015 kl 09:45

FOTBALL: – Det betyr så mye å få ham på plass at det nesten ikke kan beskrives. Han er en av de største trenerprofilene i Rogaland og han er Sola-gutt. Det som gleder oss mest er at han ønsker å gjøre en jobb for Sola, hadde det vært Åge Hareide hadde det ikke vært det sammen, for Asle har virkelig sjelen i klubben, forteller styreleder, Tom Heradstveit, om signeringen av Andersen som ny hovedtrener for Sola.

Asle Andersen ble nevnt som arvtaker nærmest i samme sekund som det ble klart at Maurice Ross gikk til EIK. Men selv om samtalene mellom ham og klubben startet for en stund siden trengte Andersen selv tid til å bestemme seg.

– Først og fremst var det fordi jeg vet at det tar mye tid og så må jeg være så ærlig å si at per dags dato er jeg usikker på kvaliteten. Samtidig ser jeg at det er et veldig bra team, vi vil få på plass et godt trenerteam som i løpet av de neste månedene vil få på plass et godt treningstilbud og en god treningshverdag, sier Andersen om betenkningstiden.

Vil etablere Sola i 2. divisjon

For alle fotballinteresserte er Andersen den spilleren, spillende treneren og til slutt treneren som var med å skrive historie med Sandnes Ulf. Laget tok den lange veien oppover i systemet, rykket opp til 2. divisjon, så opp til 1. divisjon, ned igjen, opp igjen og så til slutt var det en glisende Sola-kar som kunne konstatere at hans lag var i det beste selskap, nemlig i Tippeligaen.

Det eventyret han har vært med på er noe han holder sitt hjerte nært. Han er stolt og kry over det de fikk til i Sandnes Ulf, men han understreker sammen med Heradstveit at han ikke tar over Sola for å gjøre det samme med moderklubben.

– Vi skal ikke opp i 1. divisjon. Nå rykket vi opp til 2. divisjon foran årets sesong og gjorde det veldig bra og vi håper vi kan etablere oss der, for det er der vi ønsker å være om vi klarer det, sier Heradstveit.

Skal jobbe med talentutvikling

Andersen har vært en attraktiv mann på markedet den siste tiden, og fra det Solabladet vet er det flere klubber i 2. divisjon som har vært i kontakt med ham. Men likevel var det mye i Sola som gjorde at han ønsket å gjøre en jobb for Sola, som å kombinere jobben ved Sola videregående skole og være trener for Sola, og ikke minst å få være med å utvikle talenter.

– Det blir noe helt annet enn i Sandnes, for her skal vi jobbe med talenter, det er for moderklubben og jeg vil få til noe der. Det er gjort en fantastisk jobb i Sola, de har gjort det bra i 2. divisjon og jeg håper vi kan utvikle dette videre, sier Andersen.

Nå starter derimot den tunge jobben for ham og teamet. Spesielt spillerne som var med og bidro til at laget havnet på 5. plass i årets sesong, for der vet han at den største jobben ligger nå umiddelbart.

– Nå starter den tunge jobben

– Det er ingen tvil om at det er en del ting som må landes, først og fremst må jeg ta tak i spillergruppen som er nå og så skal vi bygge opp og sette sammen en stall som er konkurransedyktig i 2. divisjon. Men min førsteprioritet er å få på plass den gjengen som har gjort en fantastisk jobb i år.

Han har allerede vært i dialog med noen av spillerne og understreker ovenfor Solabladet at han ønsker å knytte til seg sentrallinjen så fort som mulig, men samtidig er han også klar på at laget skal være en god blanding av etablert og talent.

– Vi må gå etter spillere som ønsker å spille for Sola, spillere som ønsker å få ut sitt fulle potensial uten å få betalt millioner for det. Det er de sultne, unge, talentene som kommer oss til – de som vil trene for å bli best mulig, for å komme lengst mulig.

Men han vet at det ikke blir en dans på roser.

– Vi må jobbe steinhardt for å være et lag som fortjener å stå i 2. divisjon, og det har jeg veldig tro på at vi skal klare.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!