Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Testet kreftene på Sola stadion

Testet kreftene på Sola stadion

Andreas Torvaldsen (12) støter kule for første gang på et stevne. Mathias Vikingstad og Kasper Sæveland står i bakgrunnen og venter på sin tur. FOTO: Iren Egelandsdal

Tirsdag kveld konkurrerte barn og unge fra hele regionen da det femte stevnet i Coop Jærcup ble arrangert på Sola stadion.

Tekst:

Publisert:

FRIIDRETT: Barn fra syv år og oppover møtte konkurranseklare på Sola stadion da Sola Friidrett og Havørn IL arrangerte friidrettstevne tirsdag kveld.

Stevnet var det nest siste av i alt seks stevner i Coop Jærcup som er for friidrettsklubbene i jærområdet.

– For Sola friidrett sin del var det mange som var med på stevne for aller første gang. Noen løp 60 meter eller 200 meter, andre hoppet lengde eller kastet kule eller liten ball. Noen prøvde seg også på høyde, sier Iren Egelandsdal, sportslig leder i Sola friidrett.

Hun forteller videre at på Jærcup-stevnene gjelder det å få ungene til å prøve seg på flere ulike øvelser. For å få medalje må en derfor ha vært med på både løp, hopp og kast i løpet av de seks ulike Jærcupstevnene som arrangeres fra mai til september.

Se bildet større

Her løper 13-åringene 200 meter. Amalie Lauvvik og Mathilde Barkve fra Sola var med i dette heatet. FOTO: Iren Egelandsdal

Klubbene Sola, Havørn, Sandnes, Frøyland, Gjesdal, Bryne og Lye arrangerer hvert sitt stevne i cupen, og det er ulike øvelser på de forskjellige stevnekveldene.

Konkurrerer mot seg selv

Under tirsdagens stevne ble det satt fokus på idrettsglede og det å utfordre seg selv.

– Vi trenere prøver å signalisere til ungene at det er deres egne resultater som er viktige, og at det gjelder å sette personlige rekorder, ikke nødvendigvis å vinne, forteller Egelandsdal.

Ifølge henne ble tirsdagens stevne kjekt for både store og små.

– Det ble et vellykket stevne i kveld, med mange fornøyde utøvere. Været ble heldigvis også bra. Det hadde regnet og blåst hele dagen, men da stevnet begynte ble det opphold og vindstille, så det var helt perfekt.

Se bildet større

Her står de yngste jentene i kø for å hoppe lengde. Kaja Linnea Egelandsdal Berg (9) og Hedda Sofie Rugland (8) fra Sola hoppet så langt de kunne. FOTO: Iren Egelandsdal

Jærcupens siste stevne arrangeres i Sandnes den 15. september. Da blir det en felles fest for alle klubbene med både mat, drikke og premieutdeling.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!