Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To kjappe senket Sola

To kjappe senket Sola

Sola kjempet, men klarte ikke ta poeng mot Vålerenga 2 hjemme. FOTO: Charlotte Mæland

Sola var nær med å hente inn Vålerenga 2s scoringer, men klarte ikke helt få i gang en real sluttspurt.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: Vålerenga slo Sola 2-1 på Sola stadion lørdag formiddag, og med det var Solas tredje strake tap et faktum. Det var tydelig at skuffelsen i gruppen var stor, og det er også Andersen klar over. Nå ber han om tid for spillerne.

– Ganske mange av våre spillere kommer fra 3. divisjon eller er juniorspillere. De må få tid til å spille seg inn på dette nivået og med dette tempoet. Vi ser det også i dag at vi har litt for mye balltap, mye feilvalg og mangel av presisjon i det vi foretar oss, sier trener Asle Andersen.

Likevel kan han ikke annet enn å trekke frem Michalsens scoring. Det er nemlig akkurat den x-faktoren laget hans trenger.

– Stian har den spisskompetansen vi trenger og han kan skape ting på egenhånd, så også Myhre. Utenom det handler mye om tilfeldigheter for oss, så vi må jobbe hardt videre for å knekke den koden å få flere spillere til å stå frem på samme måte som dem to.

Perle av et frispark fra Stengel

En heltent Vetle Myhre jobbet og jobbet med sine lagkamerater for å hente poeng på hjemmebane, men Sola klarte ikke å knekke koden mot et godt Vålerenga 2-lag.

Kampen startet jevnt, men Vålerenga tok mer og mer over etter det første kvarteret og etter 25 spilte minutt kom den første scoringen. Bare et par minutter etterpå slo A-lagsspiller Herman Sørby Stengel til med en real frisparkperle. Helt utagbart for Lars Øvernes klinket han ballen i vinkelen.

Sola på sin side hadde sine muligheter til å redusere før pause, men det ville seg ikke.

– Vi har tro på det i pausen og jeg føler vi trykker på, står opp i banen og stresser dem. Mye av spillet foregår på deres banehalvdel, men likevel er de farlige når de kommer, forklarer Asle Andersen.

Klassescoring av Michalsen

Sola presser på og ville ha reduseringen, og da er Stian Rokås Michalsen god å ha. Mens både Morten Bjørlo og Niklas Sandberg hade det lille ekstra for Sola i fjor kan Michalsen vise seg å være den spillertypen for Sola. For da det var spilt 67 minutter dro han seg forbi en spiller, så en til før han med største sikkerhet plasserte ballen til venstre for Vålerengas målvakt.

Sola styrte kampen rundt da målet kom, men sluttspurten som skulle sikre dem poeng uteble.

– Jeg vet ikke om jeg blir forbannet eller overrasket over at vi ikke da klarer å avgjøre det. Det skulle være bensinen på bålet, det var da vi skulle klare, vi skulle renne over dem for det var jo bare det vi trengte, sier Andersen.

For Sola falt et par hakk igjen etter scoringen, og Vålerenga var like nær 3-1 som Sola var 2-2. Solas forsvar gjorde nemlig en god jobb da de klarte å klarer et skudd på strek.

– Nå skal vi holde håpet oppe og ikke grave oss ned. Neste kamp er mot Vidar, og da vet jeg det er flere av spillerne som kommer til å være revansjesugne etter cuptapet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!