Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ross i munnhuggeri med Fanas trener:

–Vær en mann

–Vær en mann

Maurice Ross fnyser av Fanas trener, Rune Vindheim, og hans uttalelser etter 3-3-kampen i Fana lørdag. FOTO: Charlotte Mæland

Sola-trener, Maurice Ross, er oppgitt etter at han og laget får gjennomgå av Fanas trener Rune Vindheim. Det startet allerede i hjemmekampen på Sola stadion i mai og toppet seg under 3-3-kampen lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2015 kl 13:44

FOTBALL: Fanaposten la mandag ut en sak der Fanas trener, Rune Vindheim, går kraftig ut mot Solas trener, Maurice Ross, og hans lag. I følge avisen kaller Vindheim Sola for usympatiske og usportslige. Også VG har omtalt saken.

– Sola er et usportslig og usympatisk lag som jeg ikke har sansen for. Det er sleivete kommentarer kampen gjennom. Og det vil jeg gjerne bli sitert på, sier en smule opprørt Fana-trener i garderoben til Fanaposten.

Ross på sin side fnyser av det.

– Det var ikke en ufin fotballkamp fra vår side, men deres trener var på oss etter bare de første minuttene, forklarer Ross.

– Jeg er her for å vinne

Det startet med en takling der Vindheim skal ha hisset seg opp og havnet i munnhuggeri med Ross sine assistenter, Tom Erik Maldal og Arturo Cleveland. Og fra der ble det bare verre.

– De ledet, og da stod han og skrek og hoiet, men med en gang vi fikk utligningen ble det helt stille fra ham. Da de igjen gikk opp i 3-2-ledelse var han oppe og skrek igjen, sier Ross.

Selv er han aktiv på sidelinjen og er ikke redd for å fortelle spillerne sine hva han forventer av dem.

– Kanskje de er fornøyde med å trene et par ganger i uken og gå på banen og få greie nok resultater. Men jeg er her for å vinne og blir ikke fornøyd om vi ikke vinner.

Visste hva som ventet

Ross tror aggresjonen har bygget seg opp fra da lagene møttes på Sola stadion i mai. Etter rundt 20 minutter ble Olav Magnus Eik Espedal utvist etter sitt andre gule kort, og etter det ble kampbildet om mulig enda mer ampert. Fana brukte resten av tiden til å klage og hale ut tiden, mens Sola desperat jaktet utligningen. Ross innrømmer at han følte det boble inni seg allerede på veien opp fra Sola til Fana.

– Dette startet allerede da vi fikk utvisningen på hjemmebane. Jeg var allerede tent da jeg kom opp, for jeg visste hva som ventet meg. Og da han gikk til angrep på min kolleger måtte jeg forsvare dem. Da sa jeg til ham at jeg holder kjeft, og du holder kjeft, men det funket dårlig.

– Han er en narr

Vindheim lot ikke være med å kalle laget usympatisk og usportslig, han trakk også andre lag inn i krangelen.

– Det er ikke bare jeg som sier dette, dette er noe vi har hørt fra andre som har møtt samme lag. Oppførselen skulle tilsi at de har tatt seks poeng fra oss, mens det er vi som har tatt fire fra dem, sier han til Fanaposten.

– He'a phony (en narr), svarer Ross med sin skotske aksent.

– Han går ut og gråter i avisene og klager, men kom an. Vær en mann, det er ikke vi som er the bad guys her. De skrek etter frispark på alt som skjedde på banen da vi spilte mot dem på hjemmebane, nå fikk han smake på sin egen medisin.

Ross føler det er urettferdig at laget hans blir kalt usymptisk og usportslig.

– Vi hadde ikke et eneste gult kort i kampen og vi ga dem ballen da de fikk dødball på overtid. Det hadde vi aldri gjort om vi var usportslige og usympatiske. Jeg synes det rett og slett er urettferdig at han sier dette om oss.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!