Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tonje Nøstvold klar for Sola

Vender tilbake til gamleklubben

Vender tilbake til gamleklubben

Tonje Nøstvold ble søndag presentert som ny Sola-spiller. Hun begynner å spille for laget etter nyttår. FOTO: Mats Haugland

Sola forsterker laget med en rutinert og lokal profil som har vunnet det som vinnes kan med landslaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2015 kl 17:24

HÅNDBALL: Tonje Nøstvold signerte kontrakten som gjør henne til Sola-spiller i pausen i søndagens hjemmekamp mot Halden. Kontrakten trer i kraft 1. januar 2016, og har en varighet på et og et halvt år.

- Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg stort, sier Nøstvold, som får draktnummer 44.

Mye hard trening i vente

Det er ti år siden Tonje Nøstvold sist spilte for Sola. Den gang forlot hun klubben til fordel for Byåsen. Nå går hun andre veien. På grunn av graviditet er det nesten et år siden sist hun spilte en kamp for Byåsen. I juni i år ble hun mor til en gutt, og det er også derfor hun ikke starter i Sola før 1. januar 2016.

- Formen er dritdårlig, og jeg har mye hard trening foran meg. Det er en grunn til at jeg sa jeg ville begynne i januar. Jeg vil være tilbake for full styrke, og vil ikke stå tilbake på det fysiske. Det er veldig viktig når du skal drive idrett på dette nivået, sier 30-åringen.

Tilfører tiltrengt rutine

Nøstvold har vunnet både EM, VM og OL med det norske landslaget. I tillegg har hun lang erfaring med eliteseriespill i Byåsen, og har også noen sesonger i den danske klubben Midtjylland bak seg. Denne erfaringen tror Sola-trener Knut Ove Joa blir uvurderlig for klubben.

- Signeringen av Tonje er en gledelig nyhet for klubben. Hun er en spiller vi har hatt lyst på til klubben over lang tid. Hun vil tilføre masse rutine til en spillertropp med lav gjennomsnittsalder, sier han.

Siden sist Nøstvold spilte for Sola er det kun kaptein Marianne Klepp Andersen som er igjen på laget. Klepp Andersen ser frem til å få sin gamle lagvenninne tilbake på laget.

- Hun vil være en stor ressurs for spillergruppen. Det blir veldig kjekt, og jeg gleder meg kjempemye til Tonje kommer, sier hun.

Nøkkelord

Se bildet større

Her signerer Nøstvold kontrakten som binder henne til Sola det neste halvannet året, til stor glede for daglig leder i Sola HK, John Harald Kåsen. FOTO: Mats Haugland

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!