Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Verdens beste Herrem

Verdens beste Herrem

Camilla Herrem kan nok en gang vise stolt frem en gullmedalje etter at hun og Norge ble verdensmestere søndag kveld. FOTO: Arkivfoto

Camilla Herrem og de norske damene ble verdensmestere for tredje gang, og det med Herrem som toppscorer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2015 kl 23:15

HÅNDBALL: Hun har bare et VM-gull fra før, men etter en knusende seier mot Nederland kunne hun, og resten av det norske laget, glise over å krone seg som verdesnmestere igjen, første gang siden 2009.

Herrem, som innkasserte sitt sjette gull med landslaget, var selvsagt godt fornøyd.

– Det er helt fantastisk og vi kunne ikke drømt om en bedre første omgang. Jeg er så sykt stolt over dette laget, forteller Herrem til Tv2 etter seieren var et faktum.

– Takknemlig

Norge startet VM med tap for Russland, men etter det har Herrem og jentene kjørt på og klart seg meget bra helt frem til sluttspillet. Norge har spilt seg bedre og bedre utover mesterskapet, og det var også noe Herrem påpekte.

– Vi har kjempet gjennom hele mesterskapet og jeg er sykt takknemlig for å være en del av dette laget.

I slluttspillet fikk Norge kjørt seg. Først ble det utrolig jevnt mot Makedonia i kvartfinalen, der Herrem var med på å avgjøre kampen til Norges fordel, så måtte laget ut i ekstra omganger mot Romania i semifinalen, også der var Herrem en av dem som avgjorde for Norge.

I finalen, i 31-23-seieren mot Nederland, stod Herrem for syv scoringer for Norge, og var virkelig med på å knuse Nederland. Spesielt den første omgangen var enorm for Norge.

Verdensmester, europeisk mester og olympisk mester

– Jeg kan ikke huske at vi har spilt en bedre første omgang. Det var helt fantastisk og det var slik vi ville starte kampen, forteller Herrem til Tv2.

På tribunen hadde hun sin største supportere i faren, Carl Otto Herrem. Han ga henne klar beskjed om hva hun skulle gjøre.

– Gi gass sa far. Det er helt fantastisk å ha dem her, de gir meg så mye energi og jeg er veldig takknemlig for å ha dem her.

For øyeblikket er Herrem og Norge olympiske mestre, europeiske mestre og nå også verdensmestre. Det har Norge klart en gang tidligere (2010-2011), og laget kan holde på alle tre titlene da de seiler opp som den største favoritten til å vinne under OL i Rio de Janeiro sommeren 2016.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!