Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola fotball serieåpner på lørdag

– Vi føler oss godt rustet

– Vi føler oss godt rustet

Geir Dahle Høyland, Fabian Calderon og Aleksander Idland feirer 2-1 målet i generalprøven mot Sandnes Ulf 2. FOTO: Mats Haugland

Lørdag starter alvoret for Sola. Da kommer nyopprykkede Frigg på besøk til Sola stadion for årets første seriekamp.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: — Det blir en tøff kamp, slik er det alltid i serieåpningen. Vi føler oss godt rustet, og vi har jobbet knallhardt i hele vinter. Nå blir det veldig bra å spille kamper av betydning igjen, og jeg gleder meg veldig, sier Solas nye midtbanespiller, Vegard Meling Nesse.

— Det blir kjekt endelig å komme i gang igjen. Tilfeldigheter kan fort avgjøre i første seriekamp, så det er bare å kjøre på. Jeg kjenner ikke godt til Frigg, men det er vel et lag vi skal kunne ta tre poeng mot, sier Sola-kaptein Vegard Maldal.

Maldal har de siste dagene vært syk, men var på trening igjen fredag. Han stiller seg disponibel hvis trener Asle Andersen vil ta ham i bruk.

Ubeseiret

Sola har spilt sju treningskamper i vinter. Fire av disse har gultrøyene vunnet, mens tre har endt uavgjort. I generalprøven forrige uke ble Sandnes Ulfs rekruttlag slått 2-1.

— Vi har møtt litt varierende motstand i treningskampene, men vi har enda ikke tapt og vil fortsette i det sporet. Vi virker solide og robuste bakover, sier Maldal.

— Vinteren har vært bra. Vi har trent godt, hatt høy kvalitet på treningene og hatt gode resultater i kampene vi har spilt, sier Meling Nesse til Solabladet.

Han forteller at laget ikke har hatt spesielle fokusområder på treningene i forkant av lørdagens serieåpning.

- Vi har fått et par tips på Frigg sine styrker og svakheter, men vi har blitt enige om å ha hovedfokus på oss selv, legger nykommeren til.

Diskutert, men ikke konkludert

Onsdag 6. april hadde Sola fotball styremøte. En av sakene som ble diskutert var om Solas A-lag skal være en hobbyklubb eller toppklubb i fremtiden.

— Vi vil være på et så høyt nivå som mulig i forhold til spillerne vi klarer å fostre opp fra egen klubb. Og så har vi selvfølgelig gått litt lenger og hentet inn noen spillere utenfra, for det er umulig å holde seg på dette nivået med kun egenproduserte spillere. Det er her vi må finne en balanse, og det er her vi står ved et veiskille, sier styreleder i Sola fotball, Tom Heradstveit.

På styremøtet ble det ikke tatt noen avgjørelse om veien videre for Solas A-lag.

— Klubbens videre satsing ble diskutert, men det ble ikke konkludert med noe, forteller Heradstveit, som tror Sola får en god start på lørdag:

— Mitt tips er 2-1 til Sola. Vi har en fantastisk spillergruppe, og det er utrolig jevn kamp om mange av plassene, sier han.

Kampstart er kl. 12.00 på Sola stadion.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!