Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Viktig kamp mot Staal

Viktig kamp mot Staal

Vegard Maldal forventer et tent Staal-lag torsdag. FOTO: Tarjei Sel, Jærbladet

Sola klarte bare 2-2 mot et bra Bryne 2 mandag. Torsdag står tabelltoer Staal for tur, i det som blir en tøff kamp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2014 kl 12:34

FOTBALL: Etter poengtap mot Bryne 2 mandag er det mye som står på spill for Sola mot Staal torsdag kveld. En ledelse på åtte poeng har blitt til seks i toppen av 3. divisjon.

– Det er alltid kjekkest å spille mot serielederen, du blir litt mer giret opp. Men nå skal vi bare glede oss til kampen, forteller Tom Erik Maldal.

Broren, Vegard Maldal, tror også det blir en tøff kamp.

– Det er slike kamper som er kjekke å spille. Vi forventer et tent Staal som kommer til å legge alt i denne kampen og det blir både tøft og hardt. Jeg tror ikke det er mange som sliter med å motivere seg av våre spillere. Det er nå vi skal vise frem hva vi er laget av, sier Solas kaptein.

Staal kommer fra seier, mens Sola «bare» klarte uavgjort, noe Tom Erik mener spillerne ikke skal være alt for misfornøyde med.

Slet noe mot Bryne 2

– Vi må se hvor vi har vært og hvor vi er. Bjørn Nordstrand skrev på Facebook at vi ikke er så gode at vi kan kalle uavgjort borte mot et godt Bryne-lag for en blemme.

Staal hadde en trøblete periode rundt sommerferien der de spilte to uavgjorte og tapte en kamp. De fire siste har laget fra Jørpeland derimot vunnet.

Under mandagens kamp tok Sola ledelsen på straffe ved Tom Erik, og lot først Bryne 2 utligne før jærlaget økte til ledelsen. Et mål av Vetle Hellestø ti minutter før slutt fikk balansen i regnskapet tilbake igjen.

– Vi sliter litt med at vi er et lag som har mye ball selv, men i denne kampen møtte vi unge spillere som også liker å ha mye ball. Da ble vi jagende istedenfor å ha ballen selv. I første omgang gjør vi mye bra, ligger i rammen og de har ikke skudd på mål før scoringen minuttet før pause, forklarer Tom Erik.

Ross ser fremgang

Han og trener Maurice Ross har merket at motstanderne er på hugget for tiden.

– Vi merker nå etter ferien at lagene begynner å kjenne oss og har nok snakket sammen. De kan styrkene og svakhetene våre, og prøver å legge seg dypt.

Likevel har Sola sin taktikk, og Ross har flere ganger uttalt til Solabladet at han ser fremgang i det laget jobber med selv om publikum ikke ser annet enn resultatene. Tom Erik er også fornøyd med det laget har fått til i år.

– Vi har klart flere ganger å vippe kampene vår vei. Med våre spisser trenger de ofte bare en sjanse på å score. Vi har hatt god flyt de siste tretten kampene med elleve seiere og to uavgjorte.

Den gode statistikken har likevel ikke gått til hodet på spillerne i følge Tom Erik. Sola har nemlig et fortrinn på de fleste klubbene i 3. divisjon, nemlig den fysiske formen.

– Spillerne våre har vært flinke og har den rette innstillingen. Flere kamper i høst har vi avgjort i andre omgang, og det kommer av at de får beskjed om å ha tempo i det de gjør på banen. Motstanderne blir ofte slitne utover kampen, og da åpner det seg rom. Vi er opptatt av å være tålmodige og vente på den rette luken, for da kommer målene.

God hjemmestatistikk

Han er ikke bekymret for kampen mot Staal. Uansett utfall av kampen, vil Sola fortsatt ha et godt utgangspunkt for å vinne 3. divisjon avdeling 6.

Av de neste åtte kampene er tre på bortebane og fem på hjemmebane. Foreløpig er det bare Viking 2 som har tatt poeng fra Sola på Sola stadion, noe som gir den beste hjemmestatistikken av samtlige lag i avdelingen.

– Vi er topp motiverte foran kampen. Men så er det litt slik at det går litt inn i hodene på folk at det er Staal vi møter. Slik var det med cupkampene og. Det var da vi avga en del poeng og tapene kom. Vi vet vi møter et bra lag, forklarer Maldal.

Vegard trekker frem at laget er ubeseirede hjemme som en av styrkene til laget foran møtet.

– Vi har ikke tapt hjemme, og det skal vi holde ut sesongen. Dette blir som en cupkamp, og med seier i denne kampen er mye gjort.

Det mest gledelige for ham og resten av trenerteamet er at de kan plukke troppen fra øverste hylle.

Bare Ørjan Nesvik er usikker foran torsdagens kamp, resten av troppen var per mandag skadefri og heltente på kamp.

– Det blir vanskelig å ta ut troppen til torsdag. Vi har nok å spille på, med god dekning på samtlige plasser utenom midtstopperplassen. Jeg tror det kan bli en bra kamp.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!