Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderte å avlyse Førde - Sola

Vurderte å avlyse Førde - Sola

Slik så banen i Førde ut før avspark. FOTO: Skjermdump

Baneforholdene i Førde var så dårlige at dommer vurderte å avlyse eller flytte kampen der Sola fikk med seg ett poeng.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2016 kl 18:56

FOTBALL: Med en matte som så mer ut som grus enn gress stod dommer, Vebjørn Nord Haugland fra Eid IL, foran en vanskelig avgjørelse. Skulle han la kampen gå som normalt, eller skulle kampen flyttes til kunstgresset eller avlyses? Han lot kampen gå som den skulle, og det bød på utfordringer for begge lagene.

– Det er en den dårligste banen jeg har spilt på, og jeg har spilt fotball i en del år nå, så det sier sitt, forteller Eirik Bjørnø etter kampen.

– Kampen bar preg av de dårlige forholdene og det ble en knokkelkamp. Men vi viste en fantastisk moral, står mot trykket de kommer med og skaper samtidig nok til å avgjøre kampen selv også, legger han til.

Det var Sola som tok ledelsen ved Vetle Myhre. Men bare to minutter senere utlignet Førde, og det er noe Bjørnø håper laget klarer å luke ut.

– Vi kan ikke score og slippe inn mål to minutter etterpå. Det kan vi bli straffet hardt på.

– Kjempescoring

Sola har vært maks uheldige i de to foregående kampene. Tom Erik Maldal tok på seg poengtapet mot Frigg i serieåpningen mens Harald Vindenes tok på seg tapet i cupen mot Vidar. Men etter det ene poenget mot Førde var det ingen som satt igjen som syndebukk, og Bjørnø syntes det var helt ok med poengdeling.

– Det er nok ikke mange som vil ta poeng fra dem på deres hjemmebane. Mange tippet dem på nedrykk, men jeg tror ikke de vil rykke ned. De er bunnsolide, store, tunge og fysiske som også kan spille fotball. Men igjen er også vi bunnsolide i dag, så derfor er det helt greit med ett poeng.

Bjørnø peker på flere ting som var bra fra Solas side.

– Jeg føler vi er meget samlet. Vi endrer litt fokus inn mot kampen på grunn av forholdene og da står vi mer samlet, står bra, ligger godt i rammen og kjemper hardt. Det var et godt trykk mot slutten. De kommer på overganger og er gode på dødball samtidig som vi er gode på dødballer og skaper ting fra åpent spill. Det er bare litt juniorfeil som gjør at vi ikke avgjør kampen.

Sola scoring mener han var et kunststykke tatt ut av læreboken.

– Vi vinner toerballen, får ballen ut til Fabi (Fabian Calderon, journ.anm.) som slår et perfekt innlegg til Myhre som stupheader ballen i mål. Det er akkurat det vi har jobbet med på trening, og det var som tatt ut av læreboken. Kjempescoring.

Nøkkelord

Førde - Sola 1-1

2. divisjon
Søndag 17. april
Førde stadion

Mål: 0-1 Vetle Myhre (35.), 1-1 Eirik Lund Holm (36.)

Sola: Lars Øvernes - Eirik Bjørnø, Harald Vindenes, Vegard Maldal, Steffen Dahl Bøifot - Kristoffer Rasmussen, Vetle Tønne Estensen, Andreas Rosnes (Vegard Meling Nesse, 53.) Fabian Calderon - Stian Rokås Michalsen (Vetle Hellestø, 26., Geir Dahle Høyland, 73.) - Vetle Myhre

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!