Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Luksus i lufta

Luksus i lufta

 

Ukens fly: Bombardier Challenger 850.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2014 kl 12:38

Ikke i alle fly er beinplass og setebredde en problemstilling. I denne Bombardier Challenger 850-maskinen er det ikke plass til flere enn 14 passasjerer på det meste og komforten er det neppe noe å utsette på. Crewet som bemanner flyet består av tre personer.

Challenger 850 er basert på CRJ200 fra samme fabrikk, en flytype som ble lansert tidlig på 90-tallet. Flyet er beregnet for å kunne fly transkontinentalt.

Flyets to motorer er plassert i bakre del av flykroppen. De er bygget av General Electric og er av typen CF34-3B1. Maskinen har et vingespenn på rett over 21 meter og fra nesen til halen er det 26,7 meter langt. Flyet har en maksimal rekkevidde på 5.200 kilometer og har en maksimal takeoffvekt på drøyt 24.000 kilo.

VistaJet ble startet i 2004 og har i dag en rekke ulike fly i flåten sin. OE-ILZ er blant de største i flåten. Senest i fjor sommer varslet selskapet at de vil utvide satsingen sin ytterligere, da de kunngjorde at de har lagt inn ordre på 20 Challenger 350-maskiner, med opsjon på ytterligere 20.

Nøkkelord

Faktaboks

Ukens fly

Hver uke viser Solabladet et av flyene som har landet på Stavanger lufthavn, Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!