Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tungvekter på besøk

Tungvekter på besøk

FOTO: Helge Nyhus

Ukens fly: Boeing 747-400

Tekst:

Publisert:

Forrige uke fikk flyspottere på Sola seg et uvanlig syn. En Boeing 747-400-maskin steppet da inn på Thomas Cook sin flight fra Gran Canaria til Sola.

Flyet er nok blant de lettest gjenkjennelige for folk flest, dette på grunn av sin størrelse og at det har to etasjer. 747-maskinene benyttes av en rekke store flyselskaper verden over, deriblant KLM, United, Lufthansa og Thai.

Maskinen som landet på Sola forrige uke er EC-LNA. Denne er eid av spanske Pullmantur Air, et selskap som foruten å fly charteroppdrag for andre selskaper, transporterer passasjerer for cruiseselskapet Pullmantur Cruises.

Selskapet har totalt fire 747-400-maskiner i flåten sin. Flyene har en setekonfigurasjon med 26 seter på businessclass og 451 på turistklasse.

Maskinene er utrustet med fire GE CF6-80C2-motorer og har et vingespenn på intet mindre enn 64,4 meter. Fra nesen til halen måler 747-maskinene 70,6 meter.

Den aller første 747-maskinen ble levert til Pan Am i 1969 og flytypen er fortsatt i produksjon. Hittil er det levert 1475 fly.

Nøkkelord

Faktaboks

Ukens fly

Hver uke viser Solabladet et av flyene som har landet på Stavanger lufthavn, Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!