Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

#4U tester gatekjøkkenmat

#4U tester gatekjøkkenmat

Solabladets ungdomsredaksjon har testet tre av gatekjøkkenene i kommunen. Stort sett god mat overalt, men noen er bedre enn andre.

Tre sultne ungdom og tre gatekjøkken. Her er Solabladets ungdomsredaksjons meget uhøytidlige fast food-test.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2015 kl 16:19

Som ungdom er det visse kunnskaper de fleste naturlig tilegner seg. Hvor man kan kjøpe best og billigst fast food havner for de fleste raskt på denne listen. Allikevel er det noen der ute som ennå ikke har helt kontroll. Frykt ikke! Dere er ikke alene. Nylig hadde nemlig ikke vi i #4U heller kontroll på maten i Sola. Etter å ha testet tre serveringssteder og hva de kan varte opp med av cheese burger, pommes frites, pris, utvalg og «grisethet», kan vi derimot si at vi er litt mer opplyste.

Velbekomme!

MÆF Sola

Cheeseburger meny: 105 kroner

Kebab : 75 kroner

MÆF er det stedet alle snakker om, der maten er god, og servicen bra. Allikevel var vi i #4U enig om at det så litt nifst ut.

Stedet server pizza, kebab og hamburgere. Til vår begeistring var MÆF-burgeren en gledelig overraskelse, og best av de tre vi testet. Godt krydret og velsmakende pommes frites var også et stort pluss. Burgeren var derimot ikke mulig å spise uten kniv og gaffel, fordi den tilsynelatende var hevet i hjørnet av serveringsfatet.

I tillegg til cheeseburgeren testet vi også en kylling rullekebab og en kyllingkebab i pitabrød. Ved kebab-bestilling hos MÆF må man velge kjøttets styrkegrad som varierer mellom en og syv. Vi valgte styrkegrad fire på begge kebabene våre, men det er verdt å nevne at styrkegrad syv kun beskrives som «au».

Rullekebaben var meget velsmakende, men var ikke lenger varm da vi fikk den. Kebaben i pitabrød var også god, men det oppsto litt misnøye grunnet alt for mye hamburgerdressing.

Sammenlagt var vi enige i at MÆF får et pluss i boka. Mengden og kvaliteten på kebaben til denne prisen kan ikke beskrives som noe annet enn et varp.

Snadderbuå Sola

Cheeseburger meny: 115 kroner

Biffsnadder i pitabrød:

119 kroner

I likhet med MÆF ser Snadderbuå ut som et sted man egentlig ikke vil spise, men når vi så inn på kjøkkenet var det strøkent. Snadderbuå har et bredt fast food-utvalg, og scoret positivt på matens «grisethet».

For første gang i mitt liv fikk jeg en burger som så lik ut som den i reklamen, om ikke bedre. Dessverre virket osten nesten laget av plastikk, salaten noe vassen og pommes frites-en kunne vært bedre.

I tillegg testet vi ut en såkalt biffsnadder i pitabrød. Pitabrødet var svært godt, men kjøttet var smakløst, tørt og skuffende. Også på denne retten scorer Snadderbuå godt når det kommer til grisethet.

Snadderbua var det dyreste stedet vi testet. Det faktum at maten var dyrere, men ikke nødvendigvis bedre, skuffet oss.

Maxi fastfood Tananger

Cheeseburger meny: 100 kroner

Maxi er det eneste av stedene vi testet som så innbydende ut fra utsiden. Det var også det eneste av stedene vi testet som hadde innendørs sitteplasser, noe som selvfølgelig er et pluss.

Maxi er stedet med desidert best utvalg; de serverer det meste man kan ønske seg av fast food. Cheeseburgeren var svært god. Likeledes var pommes frites-en god og sprø. Den skuffet litt på krydringen dessverre, men Maxi veier opp for det ved å ha krydder og ketchup stående på alle bord.

Enda et pluss ved å spise her er selvfølgelig at man faktisk får maten servert på tallerken med tilgang på andre spiseredskaper enn plastkniver og plastgafler, noe som med en gang gir Maxi en høy score på vårt mål av «grisethet». Dette sagt, skuffet gatekjøkkenet på servicen i forhold til serveringsstedene nevnt ovenfor, der vi ble møtt av ekspeditører med solstråler i blikket.

Maxi får også pluss i boka fra #4U, hovedsakelig på grunn av at burgeren her, som var 30 gram større enn burgerne vi kjøpte på de andre stedene, kostet mindre, og var akkurat like god. I tillegg er muligheten for å sitte inne når det hagler på utsiden alltid et pluss.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!