Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her finner du pokémons i Sola

Her finner du pokémons i Sola

Slik ser Solakrossen ut sett gjennom Pokémon Go. FOTO: Skjermdump

Mange har dilla på Pokémon Go for tiden. #4U-redaksjonen har sett på hvilke steder i Sola som er aktuelle for å spille spillet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2016 kl 12:11

Pokémon Go handler om å fange alle de forskjellige typene pokémons og fullføre Pokédexen, et digitalt leksikon som inneholder informasjon om Pokémon. Man fanger pokémons med pokeballer. En pokémon er et fiktivt vesen med en type som gir det visse evner. For eksempel er pokémonen Pikachu en electric type og har derfor krefter av denne typen. Pokémon kan utvikle seg og sloss mot hverandre. Både å samle inn informasjon til Pokédexen, altså fange pokémons og utvikle dem, og la dem sloss mot andre pokémons gir deg «experience points», også kjent som EXP i spillet. Med så og så mange EXP kommer du til nye levels, altså nivåer og man får belønninger og mulighetene dine i spillet utvider seg. Ved level 5 får du for eksempel mulighet til å velge et av de tre lagene Valor (rød), Instinct (gul) eller Mystic (blå), i tillegg til en del utstyr.

Se bildet større

Pokémon Go på flyplassen. FOTO: Skjermdump

Ut på leting

Når man spiller Pokémon Go må man flytte seg, man kan ikke spille fra kun et punkt. For å få utstyr må man gå til steder som i spillet er markert av som pokéstops. Dette er de blå punktene med en liten kube over. Kuben «blomstrer» opp til et stilisert pokéballikon når du er nær nok til å få påfyll av blant annet pokéballer. Ved pokéstoppene kan man også sette ut «lure modules» som gjør at ville pokémons kommer til pokéstoppet. Om man vil fange mange pokémons uten å flytte for mye på seg, er det derfor hensiktsmessig å finne mange pokéstops i nærheten av hverandre og sette ut lure modules på disse.

Den andre typen ikon som finnes på kartet er «gyms». Dette er punkter der man kan la pokémonene sine sloss. Målet med kampene er å erobre gymmen. Slår du ut alle pokémonene som er der, blir gymmen tilhørende det laget du har valgt. Både pokéstops og gyms er som regel plansjer, statuer, eller andre typer små severdigheter rundt om.

"Her finner du pokémons

Spillet har flest pokéstops i sterkt bebygde områder, så Stavanger sentrum har vært et populært område for mange som ønsker å spille. Særlig Geoparken utenfor oljemuseet er populært.

Etter å ha undersøkt så og si hele Sola kommune kan #4U konstatere at det ikke er noen steder i Sola som helt kan måle seg med Stavanger sentrum. Likevel er det noen steder som er brukbare også her.

1) Solakrossen

Det er to gymmer i Solakrossen. Det er en ved rådhuset, og en ved busstoppet mellom kulturhuset og Sande gård. Her var det mye Nidorans. I Tillegg er Ljosheim bedehus en gym.

Se bildet større

Ytraberget sett fra Pokémon Go-verden. FOTO: Skjermdump

2) Sola Flyplass

Flyplassen har en gym og et pokéstop, som du spiller, så er det gode muligheter for å få tak i Jynx, Drowzee og Ghastly der.

3) Turområdet rundt Ytraberget

Turstien fra lekeplassen, ned mot Ormen lange, ut til Ytraberget, og inn til Våganes båthavn har til sammen tre gymmer og tolv pokéstops. Oppe i boligfeltet dukker det som regel opp Eevees. Langs turstien er det i hovedsak Psyducks.

4) Tananger

Den sørlige delen av Tananger ring, mellom Shell-stasjonen og Tananger havn har også noen gyms, men her er det ikke samme konsentrasjon av pokéstops som ved punktene over.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!