Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

4U:

Google i ungdomsskolen

Google i ungdomsskolen

Slik ser Google Classroom ut når du åpner siden din. Her ser du alle kursene.

Solaskolene har nylig byttet fra It's learning til Google. Slik opplever jeg det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2016 kl 12:13

Det nye systemet fungerer slik at elever kan logge på fra hvilken som helst PC, med internett. Google tilbyr mange apper. Den som blir brukt mest i skolen kalles Google Classroom. Her legger du til kurs, altså fag, med en kode som du får fra læreren. Kursene blir oversiktlig presentert når du åpner Classroom.

Trykker du deg inn på et av kursene, ligger alle oppgaver, innleveringer og prøver i strømmen. Det blir dermed lettere å se når du har en innlevering. Lærerne kan også sjekke veldig enkelt hvem som ikke har gjort leksen, noe som kanskje ikke alle elever er så glad for.

Under «info» ligger eksempler og slikt. Dette er veldig nyttig når man skal ha prøve.

Samarbeid og chat

Google tilbyr også apper som tilsvarer office-pakken. Det er nesten helt likt, bortsett fra at alle endringene blir lagret automatisk i disk. Dette gjør at skolen ikke er avhengige av at folk selv kjøper office-pakken. Igjen tar de vekk en unnskyldning til ikke å ha gjort leksene. Det er mye lettere å gjøre gruppearbeid, siden vi kan dele dokumenter. Da kan hele gruppa arbeide på hver sin PC, men i samme dokument.

En annen ting som gjør gruppearbeid lettere er Google Hangouts. Her kan vi skrive meldinger til medelever uten å trenge et telefonnummer, eller brukernavn på snap. Det blir også lettere å kontakte folk i klassen som du kanskje ikke kjenner så godt fra før. Da er det mulig å chatte med venner i timen, uten at læreren merker det. Det er vel en negativ ting med Hangouts, da følger men jo ikke med i timen.

Alle får en egen g-mail, som gjør at vi får mail hver gang det blir gjort en kunngjøring i et av kursene i Classroom. Det blir dermed mye lettere å følge med på kunngjøringer.

Det finnes også mange apper som man kan laste ned på mobilen, og bli oppdatert på hva som skjer på skolen til en hver tid.

Tilbake til It's learning

Noe som var veldig dårlig med It's learning er at hvis man endrer filene, må en legge dem til på nytt. I Google er det mye lettere. Alle filene blir nok laget i Google, og derfor er det tilrettelagt, slik at innleveringer og lagring blir mye lettere.

Google er også gratis for skolene å ha, imot setning til It's learning, som koster en del. Da tror jeg skolene får bedre utnytte av å ha Google.

Det er noen dumme ting med Google også, spesielt for oss tiendeklassinger. Vi blir nå vant med Google-systemet, men når vi begynner på videregående, er det tilbake til It's learning igjen. Andre negative ting med Google er at det fungerer best når man har Chrome som nettleser. Det er det ikke sikkert at alle har. Bruker du Google i for eksempel Microsoft Edge, vil det ikke fungere like bra som i Chrome.

Chromebook

På Sola ungdomsskole får alle nye elever egen Laptop, nemlig en såkalt chromebook. Det er akkurat som en PC, men bare med Google-programmer. Til og med lærerne får sin egen. Akkurat nå er det 8. og 9. klasse som har disse laptopene. Dette var noe vi reagerte på i fjor, da åttendeklassingene fikk chromebooks. I framtiden kommer nok en elektronisk skolehverdag til å begynne enda tidligere enn i åttende.

Med andre ord har Google alt vi trenger på ungdomsskole nivå, og jeg tror det kan bli vellykket hvis lærerne klarer å bruke det riktig.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!