Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nyttårsforsett

Nytt år, nye muligheter

Nytt år, nye muligheter

Astrid Vikingstad og Sunniva Ørpen Hausken ser fram til det nye året. FOTO: Sigrid Byberg

Sunniva Ørpen Hausken (17) og Astrid Vikingstad (17) ser frem til det nye året. De to venninnene har satt seg både nyttårsforsett og mål for 2014.

Tekst:

Publisert:

Det har nok en gang blitt et nytt år, og også blant ungdom er det forhåpninger til det nye året. Astrid Vikingstad og Sunniva Ørpen Hausken har forskjellige mål for året og tanker om nyttårsforsett.

Mål for året

– Mitt nyttårsforsett er at jeg vil bli mer punktlig og mer aktiv, forteller Sunniva, og fortsetter med at det er viktig å være punktlig, særlig i forhold til skole.

Astrid forteller at hun ikke egentlig hadde tenkt å ha noen nyttårsforsett i år, men har tenkt at hun ikke skal utsette ting hele tiden. Hun ønsker å spare seg for stresset som kommer med utsettelser.

– Jeg har også et mål om å få lappen før Sunniva, selv om jeg blir 18 tre måneder etter henne, smiler hun. Sunniva har dermed også et mål om å få lappen før Astrid.

Virker nyttårsforsett?

– Jeg har klart ikke å utsette ting så mye og har også fått kjørt litt allerede, sier Astrid og legger til at hun har klart å prioritere bedre i det siste.

Sunniva på den annen side har utsatt to prosjekt allerede og ikke kjørt bil ennå.

– Jeg tror at det kommer an på hvor viktig folk synes nyttårsforsettene er i forhold til hvordan de holder dem, sier hun.

Astrid mener at de virker for noen, men ikke for alle. Hun forteller blant annet at i svømmehallen er det ganske fullt i begynnelsen av året, men så blir det færre og færre etter hvert.

Andre nyttårsforsett

Andre ungdommer har også nyttårsforsett. Astrid Vikingstad forteller om ei venninne som har en notatblokk med to eller tre sider fulle av nyttårsforsett for 2014, men selv så tviler hun på at alle kommer til å bli nådd.

– Kanskje hun klarer noen, men det virker litt mye og overdrevent, mener Astrid.

– Jeg har egentlig ikke hørt så mye om nyttårsforsett i år, forteller Sunniva, men legger til at det er en i klassen som har sagt at hun ikke skal spise så mye sjokolade dette året.

Nytt år, nye muligheter

Nyttårsforsett handler om å nå stadig nye mål, og at det er mange som lager mål i begynnelsen av året.

– Det er jo en fin måte å oppnå mål i livet på, sier Sunniva Ørpen Hausken.

– Det er jo et nytt år med nye muligheter. Også Astrid er enig i at nyttårsforsett er en fin måte å oppnå mål på, men synes at noen kanskje kan være litt overambisiøse med målene sine.

– Hvis de overdriver nyttårsforsettene sine, så vil det ikke ha noen virkning, mener hun.

– Men nyttårsforsett får jo folk til å tenke over hva det er de ønsker å klare, selv om det kanskje ikke skjer akkurat dette året.

Sunniva forteller også at hun egentlig ikke hadde kommet på noen nyttårsforsett da hun ble spurt, men fant ut at det kunne være gøy å finne nye mål til å nå.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!