Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fem solabuer i fylkestinget

Fem solabuer i fylkestinget

Disse kandidatene fra Sola har fått plass i Fylkestinget: Anja Berggård Endresen (V), Per Kåre Foss (Krf), Siv-Len Strandskog (Ap), Roar Johannessen (Frp) og Peter André Schwarz (H). FOTO: Trine Barka Højmark

I forrige periode fikk Sola inn tre representanter i fylkestinget. I år blir det hele fem solabuer som skal bestemme i fylket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2015 kl 22:11

Både Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Fremskrittpartiet og Kristelig Folkeparti har fått inn en kandidat fra Sola i fylkestinget.

Av disse er det flere kjente fra Sola-politikken. Per Kåre Foss (Krf), som har lang fartstid i Sola-politikken, får fire nye år i fylkestinget. Det samme gjør Roar Johannessen (Frp), som har sittet flere år i kommunestyret i Sola og også er valgt inn for fire nye år der.

Tre nykommere

Nykommerne er mannen til ordfører Ole Ueland, Peter André Schwarz (H), som har fått fast plass i fylkestinget. I tillegg til de kjente fjesene Siv-Len Strandskog (Ap) og Anja Berggård Endresen (V). Både Strandskog og Endresen skal også sitte i Sola kommunestyre, så de får fire hektiske år med politikk fremover.

I fylket har Ap, Sp, Venstre og Krf samarbeidet om makten. De har valgt at Krf får ordførervervet, mens Ap får varaordførervervet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!