Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solabladet inviterer til valgdebatt i kveld

Hvem vil du ha i denne salen?

Hvem vil du ha i denne salen?

I denne salen sitter kommunestyret. Det er du som velger hvem som skal få sitte her. Er du fortsatt usikker på hvilket parti du vil stemme på, møt opp i kulturhuset tirsdag til valgdebatt. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Solabladet inviterer alle i Sola til folkemøte med ordførerkandidatene en knapp uke før valget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2015 kl 15:59

Kommunesammenslåing, sentrumsutvikling, satsing på ny næring og frivillighet og skolebygging er noen av temaene som politikerne skal diskutere.

Dersom du vil høre politikerne debattere saker som er viktige for oss i Sola, får du rikelig anledning til det tirsdag 8. september i kulturhuset.

Dersom du er usikker på hva du skal stemme, eller har spørsmål til en eller flere politikere, er du velkommen til å stille dem i løpet av møtet.

Kommunereform- en valgkampsak?

14. september går vi til valgurnen for å stemme på det partiet vi ønsker skal være toneangivende i solapolitikken de neste fire årene. Utfordringene våre er flere. Vi blir flere, og vi forventer mer av kommunen. Samtidig er vi i en dump med hensyn til nedgangen i oljeproduksjonen.

Kommune-Norge er også i en spennende tid der man vurderer reformer ved å slå sammen mindre kommuner til større og muligens mer robuste. Bør vi slå oss sammen med en eller flere nabokommuner? Hva skjer med Sola dersom vi sier nei og våre naboer slår seg sammen? Hvilke følger vil en kommunesammenslåing få for deg og meg? Hvordan bevarer vi vår identitet dersom vi blir en del av en storkommune?

Vi skal likevel ikke glemme at Sola er en veldreven kommune med et høyt tjenestetilbud, et rikt næringsliv og engasjerte mennesker. Gang på gang er vi kåret til landets beste kommune, noe som er et resultat av målrettet og langvarig satsing og investering.

– Engasjer deg!

Det tar tid å bygge opp noe, men det er fort gjort å rive ned. Hvordan vil politikerne som stiller til valg sørge for å vedlikeholde det som er godt og bra i kommunen i utfordrende tider?

– Det viktigste i valget er engasjement, både fra politikerne og fra oss velgere. Vi må bruke stemmeretten vår, men det er ikke alltid lett å vite hvilket parti som passer for den enkelte. De fleste konkurrerer om de samme velgerne, og partiene kan ofte høres ganske like ut. Vi håper at denne kvelden vil avdekke ulikhetene slik at det blir lettere for de usikre til å ta sitt valg, sier Helene Pahr-Iversen, redaktør i Solabladet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!