Drapet på Røyneberg: 32-åringen er nå også siktet for drapsforsøk mot en annen person

Politiet utvider siktelsen mot 32-åringen i drapssaken på Røyneberg.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2017 kl 12:27

Den 32 år gamle mannen, som er siktet for drapet på Mark Ole Jensen (52) i et bolighus på Røyneberg søndag 29. januar, er nå også siktet for drapsforsøk mot en annen person. Det skriver politiet i en pressemelding.

– Opplysninger som har kommet fram i saken gjør at vi nå utvider siktelsen mot ham. Nå er 32-åringen i tillegg til drapssiktelsen siktet for drapsforsøk mot en 25 år gammel mann, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig i Sør-Vest politidistrikt.

Den avdøde 52-åringen, 25-åringen og siktede var gjester i en sosial sammenkomst i det aktuelle huset på Røyneberg.

Var på permisjon fra psyk

Den siktede 32-åringen hadde en kortvarig permisjon fra Stavanger universitetssjukehus for å delta i en familiesammenkomst. Politiet har iverksatt en etterforskning for å avklare dette og har opprettet en egen sak på dette forholdet.

- Vi er veldig tidlig i etterforskningen. Her må vi undersøke hva som har skjedd. Flere avhør er planlagt innen kort tid, sier Lars Fredrik Bråten, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt.

Blir varetekstfengslet

I en pressemelding skriver Stavanger universitetssjukehus at personen som er siktet for drapet er pasient ved Klinikk psykisk helsevern voksne ved SUS. Pasienten var på permisjon fra sykehuset i tidsrommet da drapet skjedde. Sykehuset hadde i forkant av permisjonen vurdert at denne var forsvarlig.

Den siktede ble varetektsfengslet i fire uker i dag. Ifølge Aftenbladet blir mannen værende i varetekt på SUS, innenfor rammen av tvungent psykisk helsevern, på grunn av sin nåværende helsetilstand.

– Vi kommer til å kreve varetekt fram til dom er falt i denne saken. Det bygger vi både på faren for gjentakelse og hensynet til allmennhetens rettsfølelse, sier Rand til avisen.

Spørsmålet om siktede erkjenner straffskyld er utsatt og man vil komme tilbake til dette når det er nærmere klarlagt hvordan siktedes helsetilstand var da drapet fant sted.

Politiet ønsket ikke å si noe om hvilken relasjon siktede og avdøde har. De har heller ikke sagt noe om dødsårsaken ennå. Mannen ble obdusert mandag og det kan ta noen uker før obduksjonsrapporten foreligger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...