Antall reisende går fortsatt nedover

Færre og færre flyr til og fra Stavanger lufthavn Sola. Foto: Trine Barka Højmark

I mai var det over fem prosent færre som reiste fra Sola enn for samme måned i fjor.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Hittil i år har 5,6 prosent færre passasjerer reist til og fra Stavanger lufthavn Sola. Nedgangen har pågått i flere måneder nå, etter en stor oppgang tidligere. Det er offshoretrafikken som har størst nedgang. Så langt i år har 14,4 prosent færre reist offshore fra Sola. Bare i mai måned var det 19,6 prosent færre reisende offshore. Innlandstrafikken har også en kraftig nedgang på syv prosent i mai og 6,6 prosent så langt i år.

Antall passasjerer som reiser utenlands er derimot ikke så fallende. To prosent færre har flydd utenlands fra Sola i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Og det samme gjelder for mai måned.

Alle har nedgang utenom Oslo

Ser man på de andre store flyplassene i mai måned er det Stavanger lufthavn Sola som har hatt den største nedgangen. Men det er bare Oslo lufthavn som har hatt oppgang, det på tre prosent. Til sammen betyr det 3,6 prosent nedgang for de store lufthavnene.

Så langt i år har det vært en nedgang på over tre prosent om man ser alle de store lufthavnene under ett. Det er derimot bare Oslo som har positive tall, mens de andre flyplassene har nedgang. Også her har Stavanger størst nedgang.

Færre flybevegelser

Når det gjelder antall flybevegelser har også disse hatt størst nedgang i Stavanger i mai måned. Da var det 9,3 prosent færre flybevegelser. Alle de store flyplassene har hatt en nedgang i antall flybevegelser i mai og til sammen er nedgangen på 6,6 prosent. Hittil i år har nedgangen vært på 5,4 prosent for alle de store flyplassene og Stavanger har hatt den største nedgangen i antall flybevegelser på syv prosent.

Det er offshoretrafikken og utenlandstrafikken som har den største nedgangen i mai fra Stavanger. Det på henholdsvis 14, 6 prosent og 10, 7 prosent. Hittil i år har det vært 6,5 prosent færre flybevegelser til utlandet og 11,8 prosent færre offshore.

Nå gjenstår det å se om sommermånedene blir bedre for Avinor.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...