Nye tall fra Nav: Arbeidsmarkedet på bedringens vei

De siste tallene fra Nav viser noen bedring i arbeidsledigheten i Rogaland. Foto: Arkiv

De siste tallene fra Nav vitner om tegn til bedring i arbeidsmarkedet. Fremdeles er arbeidsmarkedet svært utfordrende innen helse-, omsorg- og lederstillinger.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2017 kl 08:56

ARBEIDSLEDIGHET: De siste tallene fra Nav viser at det nå synes tegn til bedring i arbeidsmarkedet. Selv om Rogaland fremdeles har den største arbeidsledigheten i Norge viser tallene en svak nedgang i arbeidsløshet i februar, da etter at tallene er justert for sesongvariasjoner.

Med sesongvariasjoner menes naturlige svingninger som følger av ulike forhold i samfunnet, såkalte konjunkturer i arbeidsmarkedet. Et eksempel er semesterslutt for studenter og bedriftenes kontraktsperioder.

– Arbeidsledigheten er høy i Rogaland, men vi ser noen tegn til bedring. I tillegg til nedgang i arbeidsledighet øker også tallet på ledige stillinger som blir lyst ut. Vi ser en markant nedgang i antall varslede oppsigelser og permitteringer og stadig flere arbeidsgivere tar direkte kontakt med Nav for å dekke sitt bemanningsbehov, sier Egil Tengs, avdelingsdirektør i Nav Rogaland i en pressemelding fredag.

Sola ned på andreplass

For kort tid siden tronet Sola øverst på listen over kommuner med høyest arbeidsledighet. Sola er nå nede på delt andreplass med Sandnes kommune, mens Egersund har inntatt førsteplassen. I Sola og Sandnes er arbeidsledigheten 6,5 prosent, mens det i Egersund er 6,8 prosent av arbeidskraften som står uten arbeid.

Flere ledige stillinger

I pressemeldingen kommer det også frem at det i februar 2017 er lyst ut 43 prosent flere stillinger enn samme måned i 2016. I februar i år ble det lyst ut 2280 stillinger. Det er ifølge Nav ledige stillinger innen alle yrkesgrupper med unntak av lederstillinger og stillinger innen helse, pleie og omsorg. Det er bygg og anlegg som opplever den største økningen i ledige stillinger.

– Selv om arbeidsledigheten går ned i noen yrkesgrupper øker arbeidsledigheten for ledere, innen undervisning, kontorarbeid og i yrkesgruppa ingeniør- og IKT. Derfor er det viktig for hver enkelt å holde alle muligheter for arbeid åpne, sier Tengs i pressemeldingen.

I februar 2017 står 12.111 rogalendinger helt uten arbeid, mens 2592 er inn under arbeidsrettet tiltak. I 2016 på samme tid var 12.450 rogalendinger helt arbeidsledige, mens det var 1550 som var i arbeidsrettede tiltak.

Flere menn enn kvinner

I Nav sine registere har 51 prosent av de registrerte arbeidsledige søkt arbeid i 26 uker eller mer. Dette utgjør 6213 personer, hvorav 2061 er kvinner og 4152 er menn. Totalt sett er 8086 menn helt arbeidsledige, mens 4025 kvinner er helt uten arbeid. For kvinner har antallet helt arbeidsledige steget med én prosent fra fjoråret, mens det for menn har sunket fire prosent, det viser de nye tallene fra Nav.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...