Arrangerer de eldres egen festdag

Marianne Evensen og Kjell Stangeland inviterer til FNs eldredag neste lørdag. Foto: Helene Pahr-Iversen

FNs internasjonale eldredag skal som vanlig markeres i Sola. I år gjøres det på en litt ny måte.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

— Det blir en ny innpakning på eldredagen i år, forteller Kjell Stangeland, leder av eldrerådet som sammen med kulturkontoret inviterer til eldredag 8. oktober.

— Hvorfor ikke tenke nytt, tenkte vi. Kanskje vi da også kan få med oss ny og andre grupper av eldre, supplerer kulturkonsulent Marianne Evensen på kulturkontoret. Loddsalg og middag er derfor ut, mens kåseri og kakebuffet er inn. Musikk og sang er selvsagt fortsatt en sentral del av programmet.

På toppen av Afrika

Lørdag 8. oktober inviteres alle eldre i kommunen til en festettermiddag i kulturhuset med både kåseri, kakebuffet, musikalsk underholdning og allsang.

— Vi har fått Olav Kleven til å snakke til oss, blant annet om hans reise til Afrika og Kilimanjaro. Det vil gi folk mye inspirasjon, tror Stangeland og Evensen.

Olav Kleven er opprinnelig fra Brusand, men har bodd i Sola siden midten av 70-tallet. Den pensjonerte Vegvesen-ingeniøren har holdt kåserier flere ganger.

— Jeg liker å reise, og kona og jeg reiser mye. Gjennom kåserier vil jeg gi et innblikk i noen av stedene med bilder, forteller han.

Gladsang

I fjor vår besteg Kleven Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro.

— Hele turen har vært som en drøm. Til alle andre som lurer på å dra har jeg bare én ting å si: Prøv, sa han da han møtte Solabladet etter å være vel hjemme på Røyneberg igjen.

Siden har han vært i både Kina og India, samt Kreta, som paret tilbringer mye tid på. Neste år venter Marokko. Kleven har også skrevet bok som utgis om kort tid gjennom Statens vegvesen. Den tar for seg byggingen av tunneler i Rogaland, fra den første i Suldal i 1882 til Eiganestunnelen.

— Jeg holder meg aktiv, og jeg har vært så heldig å ha helsen i behold, sier pensjonisten som skal inspirere de eldre under årets eldredag.

I tillegg til kåserøren åpner ordfører Ole Ueland festlighetene med en hilsen. Gladsang-pensjonistene bidrar med sang mens Sola Ferdigmat står for det omfangsrike kakebordet. Billetter kjøpes på kulturhuset.

— Vi håper mange kommer, dette blir en trivelig ettermiddag, lover arrangørene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...