Bli kjent-møte for beredskapen

Illustrasjonsfoto. Bildet er tatt under en beredskapsøvelse i 2014. Foto: Trine Barka Højmark/ arkiv

Mandag samles over 50 personer fra seks ulike organisasjoner i kulturhuset for å bli bedre kjent med hverandre, det skriver kommunen på egne nettsider. Målet med samlingen er å styrke beredskapen ved store kriser.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

BEREDSKAP: Det er kommunene Sola, Stavanger, Sandnes og Randaberg som har invitert til en felles samling for samarbeidspartnere innenfor omsorg og psykososial støtte ved større kriser, ifølge kommunen. Røde Kors, Sanitetsforeningen, Nasjonalforeningen, Humanetisk forbund, Den norske kirke og politiet er de seks aktørene som deltar. Samlingen er gjort kjent gjennom en publisering på kommunens egne nettsider.

Kommunene samarbeider tett for å skape et mer motstandsdyktig samfunn, hvor kommunene har et spesielt ansvar for å sikre trygghet og oppfølging for befolkningen ved store hendelser. Evnen til å ivareta innbyggerne og til å forebygge og håndtere kriser er derimot avhengig av bidrag fra næringsliv, frivillighet, lokalsamfunn og enkeltindivider, skriver kommunen.

Hensikten med samlingen er at de ulike aktører og organisasjoner skal kjenne godt til hverandre den dagen det skjer noe som krever umiddelbare tiltak.

– Å kjenne hverandre og ha felles planer gir trygghet for at vi skal kunne gi omsorg til befolkningen når belastningen er langt over det vi håndterer til vanlig, sier beredskapsleder i Sola, Vigdis Torjussen i artikkelen.

Siste med #SikkerhetVis flere

– Nytt tankanlegg i Risavika er uforenelig med krav til sikkerhet for beboerne på Snøde

Leserbrev:

– Nytt tankanlegg i Risavika er uforenelig med krav til sikkerhet for beboerne på Snøde

Dramatisk økning i antall drukningsulykker

Dramatisk økning i antall drukningsulykker

Øker ikke sikkerheten <br>etter terrorangrepene

Øker ikke sikkerheten
etter terrorangrepene

Skangass mener ikke det er nødvendig å øke sikkerheten rundt LNG-anlegget etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...