Bøndene får ikke krisepakke

Illustrasjonsfoto Foto: Line Njaa Viste

Landbruksministeren sier foreløpig nei til krisehjelpen som Bondelaget har etterspurt.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2018 kl 14:41

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) uttalte onsdag at det ikke er aktuelt å gi krisehjelp utover det bøndene vil få fra avlingsskadefondet, melder NRK.

Dette til tross for at ministeren selv har anslått at sommerens tørke har ødelagt avlinger for flere hundre millioner, og at et flertall på Stortinget har signalisert at de er positive til en krisepakke. .

– Men vi må vente til vi ser hvordan avlingene faktisk blir. Vi har en veldig god erstatningsordning, og den kommer til å bli ytterligere belastet, men en særegen krisepakke er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, sier Dale.

Skuffet

Dale har allerede satt inn flere tiltak for å avhjelpe bønder i krise.

Han har blant annet åpnet for import av grovfôr og behandlingstiden for erstatningssøknader er fremskyndet.

Bøndene har gjennom Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag bedt om krisehjelp. Skuffelsen er stor etter onsdagens avslag fra Landbruksministeren.

– Denne krisen er mye større enn jordbruksavtalen. Her er det så store beløp som må på plass for å redde norsk matproduksjon. Vi kan ikke vente med å ta avgjørelsene om å kjøpe inn dyrt fôr fra utlandet eller å slakte ned dyr, til avtaler er reforhandlet og pengene ligger på bordet, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes til NRK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...