Byr på klassisk rock på kulturhuset

Fra venstre: Torstein Oliversen, Jan Gulliksen, Lars Martin Aasgård og Arvid Enholm gleder seg til å servere klassisk rock til solabuen onsdag kveld. Foto: Geir Arne Løland

Det er duket for musikalsk mimrekveld på kulturhuset i morgen når tribute-bandene Midnight Ramblers og Diamond Dogs går på hovedscenen. Da kan publikum vente seg musikk fra henholdsvis Rolling Stones og David Bowie.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

MUSIKK: Onsdag kveld blir det «old school» rock n' roll på Sola kulturhus. Da står tribute-bandene «Midnight Ramblers» og «Diamond Dogs» sammen på scenen for å gjøre et show sammen. Med kjente klassikere fra musikklegendene Rolling Stones og David Bowie blir det ifølge musikantene selv en opplevelse for både godt voksne og de litt yngre.

– Dette blir «Bowie meets Stones». Begge disse bandene har en vanvittig stor katalog med sanger. I tillegg har vi med en hjemmesnekret bar med en bartender som imellom sangene vil fortelle røverhistorie om de ulike bandene, forklarer gitarist i Diamond Dogs, Arvid Enholm.

Når dørene åpner onsdag kveld er det trolig et blandet publikum som kommer inn dørene.

– Det blir en god miks med folk som kjenner begge band, sier Lars Martin Aasgard.

– Det er sikkert noen godt voksne som tar med seg barna óg, skyter Torstein Oliversen i Midnight Ramblers inn.

Lang planlegging, kort samøving

Enholm forklarer at det er rundt fire til fem måneder siden de to bandene bestemte seg for å gjøre noe sammen. Bandene som selv understreker at de kaller seg tribute-band, ikke coverband, har god erfaring med å spille og opptre hver for seg. Når de nå står på scenen sammen er det derfor ikke all verden med samøving som ligger til grunn.

– Vi har øvd lenge hver for oss, så har vi puslet dette sammen de siste ukene. Vi har god kontroll på de ulike sangene, så det har ikke vært nødvendig med særlig mer enn det, forteller Enholm.

Sola kulturhus er første og foreløpig eneste stopp for showet, men musikantene legger ikke skjul på at de håper å kunne opptre også andre steder.

– Vi håper at dette blir kjekt og at vi kan gjøre det andre steder også. Vi håper for eksempel at konserthuset blir ledig, sier Oliversen med glimt i øyet.

Han er klar på at målet med showet er å formidle musikk, ikke å konkurrere med Diamond Dogs.

– Musikk er ikke konkurranse. Vi går sammen for å tilby mer enn én type musikk, understreker Oliversen.

Unik opplevelse

Musikantene selv mener de er først i verden som gjør et tribute-show på både Bowie og Rolling Stones i et og samme show, i hvert fall så vidt de vet selv. At David Bowie og Rolling Stones' veier krysses er derimot ikke nytt, noe låten «Dancing in the streets» fra 1985 er bevis på. I låten synger Bowie og Stones-frontmann Mick Jagger i duett. Hvorvidt denne låten blir å høre i kulturhuset, gjenstår for publikum å se. Gjengen i tribute-bandene ønsker ikke å røpe for mye, men er derimot sikre på at opplevelsen blir noe utenom det vanlige.

– Det blir et annerledes show, med hjemmelagde kulisser og gode røverhistorier fra bandenes glansdager. Det hele blir litt spesielt, og en hit-parade fra ende til annen, sier Enholm.

– Det skal godt la seg gjøre at publikum ikke har hørt låtene før, uansett hvor gammel man er eller hvorvidt man liker bandene fra før, avslutter Oliversen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...