Cathrine og Tonje ble fylkesmestere

Cathrine Kavli (t.v) og Tonje Støle ble gratulert av ordfører i Sola kommune, Ole Ueland, onsdag denne uken. Foto: Mats Haugland

Cathrine Kavli og Tonje Støle representerte Sola kommune og vant nylig fylkesmesterskapet i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

— Det kom som et sjokk da vi fikk vite at vi hadde vunnet, men det var selvfølgelig veldig kjekt, sier jentene, som denne uken ble hedret i formannskapssalen av blant annet ordfører Ole Ueland og rådmann Ingrid Nordbø.

— Det er veldig bra med lærlinger fra Sola kommune som gjør det bra. Vi vil at folk skal søke seg hit i læretiden, og da er dette god reklame for oss, sier Ueland, som også takket de nybakte mesterne for god innsats i mesterskapet.

Forberedte seg godt

Cathrine er fra Talgje på Finnøy, men bor på Røyneberg. Tonje er fra Sokndal, og bor på Tasta. De jobber i henholdsvis Snøde barnehage og Haga skole, og representerte derfor Sola kommune i mesterskapet.

Jentene kjente ikke hverandre noe særlig fra før, men forberedte seg godt da de ble meldt på mesterskapet av kommunen. Helt siden starten av januar har de gjort seg klare for mesterskapet, som fant sted 20. april på Lundsvågen.

Og de profesjonelle forberedelsene gav resultater. Konkurranseformen gikk kort fortalt ut på at jentene fikk en oppgave dagen i forveien av mesterskapet, og skulle deretter legge en plan for hvordan de skulle gjennomføre denne. De jobbet sammen som et lag, og fikk en gruppe på fem ukjente barn å gjennomføre oppgaven med.

— Det var en utfordring, spesielt siden vi ikke kjente barna fra før. Men det gikk mye bedre enn forventet, sier Cathrine og Tonje til Solabladet.

Det var god stemning da Kavli og Støle ble hedret med kake og kaffe. Foto: Mats Haugland

NM neste

Cathrine og Tonje har vært lærlinger i kommunen i snart to år, og perioden går snart mot slutten. De ble hedret med kake og fikk hver sin termokopp som takk for god representasjon av kommunen. De syntes det var greit å bli satt pris på.

— Vi har hatt en veldig fin læretid her i kommunen. Det var veldig kjekt at vi ble inviterte hit og at vi ble gjort litt stas på, sier jentene.

Til sommeren er de ferdige som lærlinger, og til høsten har begge søkt jobber på skoler og i barnehager. I og med at laget vant fylkesmesterskapet, skal de nå delta i Norgesmesterskapet i oktober. Her vil de møte andre mestere fra hele landet.

— Det gleder vi oss til. Det blir tre dager med skikkelig opplegg og konkurranser, men oppgavene her blir ikke helt like de vi fikk i fylkesmesterskapet, sier vinnerjentene.

Yrkes-NM finner sted i Bergen 17.-20. oktober, og det vil være seremonier, konkurranser og bankett for alle som deltar fra de forskjellige yrkesfagene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...