«De hjemvendte» vil gjenreise Sola

Fra venstre: Tord Forberg Oftedal (23), Kittinan Kaeophu (21), Nicolai Strømsvold (23) og Olav Andreas Lilleås (21) er alle tilbake ved gamle trakter på Sola stadion. Etter å ha spilt for andre lokale klubber i distriktet, har de nå returnert til moderklubben for å bli med på oppbyggingen av et nytt og ungt Sola-lag. Foto: Mats Haugland

De har alle spilt for andre lokale klubber de siste årene. Nå har solaguttene Olav Lilleås, Kittinan Kaeophu, Tord Forberg Oftedal og Nicolai Strømsvold returnert for å bli med på oppbyggingen av moderklubben.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

FOTBALL: — Vi vil være med på å gjøre Sola bedre. Vi har lyst til å sette igang noe bra her, for nå må laget bygge seg opp fra «scratch» etter nedrykket i fjor, sier 23 år gamle Strømsvold.

Etter Solas nedrykk fra 2. divisjon har spillere forsvunnet på løpende bånd. Bare siden sommeren 2016 har A-laget mistet hele 16 spillere. Det har gjort at klubben nå har valgt å satse mer på lokale spillere.

— Klubben gjør en bevisst satsning på spillere fra egne rekker, for vi må bygge oss opp på ny. Nå har laget hatt mange spillere utenfra de siste årene, og vi har sett at mange forsvinner raskt med en gang det butter imot. De lokale spillerne er ofte mer lojale, sier Sola-trener Arturo Max Cleveland til Solabladet.

Solagutt Nicolai Strømsvold jobbet tre år i militæret, før turen gikk til Randaberg. Nå er spissen klar til å bite godt fra seg i årets nye og spissede 3. divisjon. Foto: Mats Haugland

— Hadde godt av miljøskifte

Kaeophu forlot Sola før fjorårssesongen for å prioritere mer tid til familie og kjæreste. 21-åringen kommer nå tilbake til moderklubben etter å ha spilt i 4. divisjon for Siddis, hvor han tilbrakte hele sist sesong. Kaeophu var kaptein i klubben, og mener han returnerer til Sola som en mer moden spiller.

— Jeg spilte mye midtstopper og var kaptein, og begge deler var nytt for meg. De erfaringene tar jeg med meg, og jeg føler at jeg returnerer som en mer naturlig ledertype, sier Kaeophu.

Etter ett år i Siddis i 4. divisjon, er Kittinan Kaeophu klar for å bidra i Sola-drakten igjen. Foto: Mats Haugland

Lilleås, Strømsvold og Forberg Oftedal gikk alle til 3. divisjonsklubben Randaberg i 2015, på jakten etter mer spilletid, et nytt miljø og nye impulser.

— Da jeg forlot Sola var jeg lei av fotball, og vurderte faktisk å legge opp. Jeg har hatt veldig godt av et miljøskifte, sier 21-årige Lilleås.

— Vi var blant de eldste på et ungt Randaberg-lag i fjor, og har lært oss å ta mye ansvar. Det tror jeg blir viktig i år også, for Sola har en ganske ung tropp, legger Forberg Oftedal (23) til.

Olav Andreas Lilleås vurderte å legge opp for bare to år siden. Etter to sesonger i RIL har han funnet tilbake til spillegleden, og valgte foran årets sesong å returnere til moderklubben Sola. Foto: Mats Haugland

Lei av glisne tribuner

Det var ingen tilfeldighet at Lilleås, Strømsvold og Forberg Oftedal returnerte til moderklubben samtidig. Det bestemte de seg for da Randaberg rykket ned til nivå fem i fjor. Også Siddis, som Kaeophu spilte for, rykket ned én divisjon.

— Det passet bra å returnere til Sola foran denne sesongen. Vi ville rett og slett hjem igjen, sier guttene, som synes det er flott at klubben nå satser mer på spillere fra egne rekker.

— Det er helt riktig å gjøre. Over halve troppen er solabuer i år, og det er ekstra kjekt å spille med kjentfolk, sier Strømsvold.

Det at A-laget i år består av såpass mange lokale gutter, tror Sola-treneren vil bidra til å skape mer blest rundt klubbens flaggskip.

— Det er veldig viktig for klubben at vi får mer interesse rundt kampene til A-laget. Det har vært veldig glissent på tribunene de siste årene. Nå håper vi at flere foreldre og venner av spillerne stiller på kampene. Vi vil skape en bedre ramme og et bedre arrangement rundt hjemmekampene i år, forklarer Cleveland.

Den offensive spilleren, 23 år gamle Tord Forberg Oftedal, er også tilbake i gult etter halvannen sesong i 3. divisjon for Randaberg. Foto: Mats Haugland

Et passende nivå

Etter å ha spilt i 2. divisjon de to siste sesongene, er Sola i år tilbake i 3. divisjon (Regionsligaen). I fjor var det ekstrem oppussing i seriesystemet, noe som betyr at årets nivå fire i norsk fotball er svært spisset i forhold til i fjor. Det tror Cleveland kler laget bra.

— Jeg tror nivået vi er på nå passer klubben ypperlig, spesielt med tanke på administrasjon, økonomi og spillermateriale. Vi har et ungt lag i år, så vi kommer nok til å variere en del i prestasjonene. Målet vårt blir først og fremst å stabilisere oss i divisjonen, sier Sola-treneren, som får støtte av sine fire hjemvendte spillere:

— Årets 3. divisjon blir både tøff og kjekk. Vi gleder oss mest til de lokale oppgjørene mot Brodd, Madla og Lura. Vi har en veldig spennende tropp, og en plassering blant de seks beste bør være innen rekkevidde, avslutter de.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...