De skal erobre verden med dataspill om fiske

Gøran Myrland (t.v.) og Jørgen Manke står bak Misc Games AS. I tillegg har de fått med seg Validé, som blant annet eies av Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark, Universitetet i Stavanger og Rogaland fylkeskommune. Foto: Chris Andre Manke

En solabu og en kleppsbu har gått sammen og gjort realitet av en gammel drøm.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

SPILL: 7. februar lanseres dataspillet «Fishing: Barents Sea». Bak spillet står blant annet Jørgen Manke, som er født og oppvokst i Verdalen.

– Spillet vårt skal på en måte være en motvekt mot alle action- og voldsfikserte spillene som er der ute. I stedet for å stresse og komme først i mål, handler dette om å ta det med ro og vogge i en båt, forteller han til Jærbladet.

Skal senke pulsen

Manke, som tidligere blant annet har laget musikk for musikkvideoen til Jæren i bilder og produsert flere lokale innspillinger, har laget alt av lyder og musikk i spillet.

– Det er en og en halv time med originalmusikk, sier han.

Og her er det ikke snakk om «Bob bob dædi dædi bob bob suh».

– Musikken er nok litt i ambient-landskapet, og er laget for å senke pulsen din, forklarer kleppsbuen.

Se trailer for spillet:

Solide støttespillere

«Fishing: Barents Sea» blir produsert av Misc Games AS. Jørgen Manke eier en aksjepost, Ipark AS (Validé) er også med på eiersiden, mens hovedaksjonæren er spillets opphavsmann – Gøran Myrland.

– Egentlig har jeg gått og surret med ideen veldig lenge, siden jeg jobbet på tråler som 17-åring, forteller Myrland.

Han er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd ganske mange år i Rogaland. Nå bor Myrland i Sola kommune, og spillet har blitt til på Forus.

Målet med spillet er å ende opp som skipper på frysetråleren «Hermes». Denne er basert på en ekte tråler i Barentshavet. Foto: Misc Games

Nord-Norge

Da Myrland var ferdig med en bachelor i prosjektledelse på BI i 2013, bestemte han seg for å prøve å realisere spilldrømmen.

Siden juni 2013 har det meste handlet om å utvikle verdens beste – og peneste – simulatorspill om båter og industrifiske.

I april 2015 ble Misc Games såkalt inkubatorbedrift, og Validé gikk inn på eiersiden. I 2016 fikk de en avtale med den tyske spillutgiveren Astragon, som også gir ut det populære spillet Farming Simulator.

I tillegg kommer sponsorstøtte fra fiskeindustrien, samt støtte fra Mediefondet Zefyr og Norsk Filminstitutt.

Landskapet i «Fishing: Barents Sea» er inspirert av Nord-Norge, og skal være en temmelig realistisk gjengivelse av området rundt Hammerfest. Foto: Misc Games

Stadig større fartøy

I spillet starter du med en liten båt som du har fått i arv fra bestefar. Så er poenget å jobbe seg opp og få stadig større båt, med en stor frysetråler som det ultimate målet.

Alle båtene i spillet er basert på virkelige båter fra Norge. Spillutviklerne har hatt tett kontakt med båtprodusenter, alle fartøyene skal nemlig være så realistiske som mulig.

En pressekopi ble sendt ut forrige uke, og siden da har det haglet med telefoner fra journalister over hele Europa.

– De sier at det er helt spesielt, og at de aldri har spilt noe lignende. Det er utrolig kjekt å få slike tilbakemeldinger, sier Myrland.

Satser internasjonalt

Onsdag 7. februar skal spillet lanseres, med fysisk butikkversjon i hele Skandinavia, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Polen, Tsjekkia og kanskje Japan.

I tillegg blir det digitalt tilgjengelig over hele verden, og spillet kommer på ti språk.

– Er dere klare til lansering?

– Vi er enormt klare, ler Jørgen Manke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...