De vil skifte dekkene dine gratis

Klar: Bernt Høyland, Jan Sigve Tjelta og Trine Tjelta håper mange vil benytte seg av tilbudet deres om dekkskifte. Foto: Line Viste

– Ingen trenger å oppgi grunn til at de vil ha hjelp til å skifte. Det er bare kjekt om folk kommer innom, sier dekkskiftegjengen fra Ræge menighet.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2018 kl 14:33

Godhet: Lørdag mellom klokken 10 og 13 stiller en gjeng fra menigheten opp med hjulkryss, muttertrekker og jekk utenfor Ræge kirke.

– Vi skifter dekk gratis for alle som ønsker det. De trenger ikke oppgi grunn, det er bare kjekt om folk kommer, sier Jan Sigve Tjelta og Bernt Høyland.

Sammen med Terje Ølberg utgjør de «mannegruppa» av dekkskiftegjengen. Inne i kirken står Trine Tjelta, Elin Eskedal og Maria Tjelta klar med kaffe og rykende ferske vafler.

– Det er sosialt og kjekt. Vår erfaring er at det dukker opp en del folk også, og vi har kapasitet til å ta flere biler, sier de.

Godhetsprosjekt

Dette blir fjerde gang at menigheten steller i stand dekkskiftedag.

– Det er et godhetsprosjekt som diakoniutvalget har tatt initiativ til, forklarer Trine Tjelta.

Hvem som helst kan som sagt komme, og det er ikke et problem om man har elbil.

Og mens damene svinger vaffeljernet til den store gullmedaljen, innrømmer mennene at det går litt sport i å få dekkskiftet unnagjort.

– Rekorden forrige gang var vel 4-5 minutter, men vi gjør det ordentlig altså. Vi sjekker også lufttrykk, sier Jan Sigve Tjelta, som gleder seg til å teste ut det nye verktøyet han fikk til 60-årsdagen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...