Dette er årets høydepunkt på Sola skole

I alle år har Sola skole startet høsten med en basar og loppemarked til inntekt for Hei verden. Det er noe både elever og foreldre setter pris på.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2018 kl 14:36

BASAR: – Vi har hatt dette så lenge som jeg har vært her og jeg har jobbet her i 20 år, sier kontaktlærer Gry Engelsvoll.

Elevene står bare og tripper for å komme i gang med årets Hei verden-aksjon. Det er en halvtime til basaren, loppemarkedet og aktivitetene åpner og skolen er kjempeklar. Hvert år arrangerer de basar til inntekt for Hei verden. I år skal alle pengene gå til prosjekter i Peru.

– Vi pleier å samle inn rundt 60.000 kroner. Det er ganske bra for en skole med 130 elever, sier Engelsvoll.

I år samlet skolen inn 56.969 kroner.

Høydepunkt

Elevrådet på Sola skole synes basaren er et av høydepunktene i skoleåret.

– Det er det aller kjekkeste vi gjør hele året, sier de.

Denne dagen skal elevene samle inn penger både ved å selge lopper som de selv har tatt med, selge kaker og bakst foreldrene har laget og ta inngangspenger til ulike aktiviteter som hver klasse arrangerer. Det innebærer blant annet bowling, tallek, massasje, kino og kunstutstilling. I tillegg har de hatt et løp tidligere i uken hvor foreldrene ga 30 kroner for hver runde elevene løp. Rekorden var ti runder.

– Det aller kjekkeste var å springe, sier Vetle Rugland.

For hele bygda

Og så er det selvsagt basaren hvor elevene har solgt lodd rundt omkring i hele bygda. Hele 202 loddbøker har de solgt.

– Jeg synes det er kjekt å se om vi vinner på loddene. Det er mange fine premier, sier Mathea Aurebekk.

En ivrig lærer har sørget for at premiene inneholder alt fra gavekort på hoteller og butikker til fruktkorger, sjokolade og reflekser. Alt er sponset av næringslivet eller foreldrene.

– Det er en enorm dugnadsvilje, alle vil bidra, sier Engelsvoll.

– Jeg har bare hørt om denne basaren, men har gledet meg veldig, sier den nye rektoren Agathe Søiland.

– Vi synes det er viktig å ha denne dagen for å lære litt om forskjellige land og kulturer og forholdene der og at vi kan gjøre en forskjell. Det står jo i læreplanene at vi skal lære dem om menneskerettigheter. Her lærer elevene det i praksis. Det betyr også enormt mye for samholdet. Dette er en stor ting i bygda som mange er med på. Det pleier å være fullt hus, sier Engelsvoll.

Lærte om Peru

Mathea Aurebekk forteller at de har hatt besøk av Hei verden som har fortalt dem litt om at pengene går til en skole i Peru, blant annet til utdanning av lærere slik at de snakker samme språk som elevene.

– Vi samler inn penger slik at de skal slippe sulte og for at elevene skal kunne få utdanning og jobb, sier Vetle Rugland.

– Pengene går til å gi barn en bedr skoledag, sier Sarah Utsola.

Ida Maria Utsola forteller at 1. til 4. klasse har lært om Peru og har laget både vever, flagg og mat fra Peru. Det er ikke hvert år pengene går til Peru. De veksler mellom å sende penger til landene Zambia, Bangladesh, Laos og Peru.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...