Dette er Solas nye keeper

NY: Sofie Svarrer Hansen hadde sin første treningsøkt med Sola i Åsenhallen mandag kveld. Foto: Tore Kommedal Asheim

Sofie Svarrer Hansen hadde sin første økt sammen med nye lagvenninner.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2018 kl 20:54

HÅNDBALL: - Til nå har det vært en riktig flott opplevelse å komme hit. John Harald (Kåsen, Solas daglige leder) har kjørt meg rundt, og nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Sofie Svarrer Hansen til Solabladet.

Det er rett før treningsøkten skal starte, og vi sitter på kontoret til Kåsen. Det kommer en jevn strøm av spillere som skal hilse på sin nye kollega.

Spesielt hjertelig blir det da Hansens nye keeperkollega Sisse Marie Bøge Fahlberg kommer inn. Det er ikke så rart, de er tross alt begge dansker.

- Jeg synes det er fantastisk at hun snakker dansk. Jeg har gledet meg til å spille med ei som er dansk. Jeg håper vi kan lære en del fra hverandre, og presse hverandre. At vi som dansker kan skape et godt samarbeid og bruke hverandre, sier Svarrer Hansen.

Svarrer Hansen sier videre at det ikke helt fungerte i Oppsal. Nå er hun glad for å ha kommet til Sola.

- Sola har vært en klubb jeg har snakket med tidligere. Det var deilig at det gikk i orden med Sola. Det fungerer bra her, og de trener godt. Det er et godt sted der jeg kan utvikle meg. Jeg jobber hardt, jeg elsker å stå i mål, og det tekniske. Jeg elsker detaljer med alt. Og jeg er jo ganske ung, men jeg har mange erfaringer, sier 23-åringen, som måler 183 cm på strømpelesten.

I tillegg til Oppsal har hun en fortid fra danske Sønderjyske og Esbjerg, og spilte forrige sesong for den svenske eliteserieklubben Boden Handboll IF.

INTENS: Svarrer Hansen var tydelig fokusert i sin første økt for klubben. Foto: Tore Kommedal Asheim

Ser fram til konkurransen

Sisse Marie Bøge Fahlberg kom inn som førstekeeper etter at Kimberley Megan Ewanovich-Bleivik annonserte at hun var gravid, og ute resten av sesongen.

Sammen med Ine Skartveit Bergvik har hun voktet målet den siste måneden.

Det har ikke vært den enkleste perioden for dansken, som etter en sterk start har fått møte hverdagen de siste kampene.

- Det er veldig kjekt å få konkurranse. Ine er fortsatt ung, og har mye å lære. Det gir også meg litt ekstra sikkerhet å ha Sofie med. Da slipper jeg å måtte fylle Kims sko helt alene. Nå kan også jeg senke skuldrene litt, sier Bøge Fahlberg.

Også hun er begeistret for å spille med en danske.

- Nå kan vi snakke veldig fort på dansk, så de andre spillerne ikke forstår det, sier hun og smiler sitt sedvanlige store smil.

ØNSKER KONKURRANSEN VELKOMMEN: For Sisse Marie Bøge Fahlberg er det kun positivt med konkurrent på plass. Foto: Tore Kommedal Asheim

Måtte få keeper på plass

Det har ikke vært en veldig lang prosess for å få ny keeper, men trener Scott Harrington har hatt det på agendaen siden Ewanovich-Bleivik forsvant.

- Vi måtte finne en erstatning som kunne komme direkte inn og bygge et godt forhold med de keeperne vi har på plass allerede. Vi fikk en hurtig mulighet til å hente henne, og da måtte vi ta den, sier Harrington.

Kontrakten varer i første omgang ut sesongen. Men Harrington er klar på en ting.

- Hun må få skarpheten i spillet tilbake. Så det er fremdeles Sisse som er førstekeeper, sier briten.

MÅTTE FÅ INN NY KEEPER: Scott Harrington og Sola utnyttet muligheten da det ble klart at Svarrer Hansen var tilgjengelig. Foto: Tore Kommedal Asheim

Svarrer Hansen har snakket mye med briten på telefon i forkant av overgangen, som ble offisiell mandag.

Nå gleder hun seg til å få oppleve hans trenermetoder på nært hold.

- Jeg har hørt mye, og er meget positiv. Han har kvaliteter du ikke ofte ser i trenere, og er veldig velfungerende sosialt. Han virker å være god til å lese menneskene rundt seg. Så det tror jeg blir veldig bra, sier Svarrer Hansen.

Aasheim skadet

I løpet av mandagsøkten skjedde det noe som fikk alle til å stanse opp. Oda Aasheim gikk ned i en duell, og det var ankelen som ga etter.

Hele hallen hørte skriket, og Aasheim måtte bæres til benken. Der ble hun liggende med det ene beinet opp.

SKADET: Oda Aasheim måtte forlate økten med skade. Omfanget er uvisst. Foto: Tore Kommedal Asheim

Hun forlot etterhvert hallen for egen maskin, med venstrefoten godt bandasjert. Da Solabladet forlot Åsenhallen var det ikke klart hvor alvorlig skadeomfanget er, og hvorvidt Aasheim kommer til å gå glipp av årets siste seriekamp. Det vil først bli klart de nærmeste dagene.

Den er mot Viking TIF onsdag om ei uke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...