Dette huset byttes ut med kommunale boliger

Denne gamle rektorboligen skal jevnes med jorden og erstattes med kommunale boenheter. Foto: Geir Arne Løland

Den gamle rektorboligen ved Stangelandssenteret skal rives og erstattes med et hybelhus for kortidsopphold.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sola kommune skal bygge et hybelhus for mennesker som akutt trenger et sted å bo ved Stangelandssenteret. Den gamle rektorboligen, som speideren nå holder til i, skal rives og her skal det bygges et hus med fem mindre boenheter. Søknaden om å bygge denne boligen var oppe til behandling i Utvalg for plan og miljø i midten av desember og politikerne godkjente den.

Dette bygget skal kun benyttes for utleie for kortidsopphold og skal fungere som et alternativ for hospits. Hybelhuset er derfor også bare midlertidig og har foreløpig fått en tillatelse på fem år. Bygget er et modulbygg og kan lett fjernes.

– Hvem er det som skal bo i disse boligene?

– Det er for dem som er vanskeligstilte og som kanskje har en kommunal bolig i dag. Vi vet ikke hvem de er nå, men boenhetene er for dem som trenger et midlertidig sted å bo, sier kommunalsjef for levekår Wendy Finnerud.

Ingen naboklager

Sola kommune har flere ganger møtt motstand da de har forsøkt å finne et sted for kommunale boliger i kommunen. Omsorgsboligene på Sande møtte stor motstand fra naboer og politikerne sa blankt nei til å etablere kommunale boliger ved Havdurhuset på Tjelta. Å bygge kommunale boliger ved Stangelandssenteret ser det derimot ut som om få protesterer mot. Foreløpig er det ikke kommet noen naboklager og politikerne godkjente boligen.

Fylkesmannen skriver også i sin uttalelse at dette området er godt egnet for denne typen boliger fordi det ligger delvis skjermet, samtidig som det er noe naboskap rundt. I tillegg er det kort vei til sentrum.

Fylkesmannen peker samtidig på at dette bare skal være midlertidig husvære og derfor bare skal benyttes i akutte situasjoner.

Håper å bli ferdig i vår

Når boligen står ferdig vet ikke kommunen ennå, men satser på å komme i gang så snart som mulig.

– Dette skulle egentlig bli bygget i år, men nå har det akkurat gått gjennom politisk behandling. Så nå skal vi først rive den gamle rektorboligen og så starte med grunnarbeidet. Vi håper boligen er oppe i løpet av tre måneder, sier Egil Larsen i Sola kommune.

1. Sola speidergruppe som har holdt til i den gamle rektorboligen har nå flyttet ut og har fått alternative lokaler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...