Dette kan du finne på i høstferien

Enten du liker å være kreativ, fysisk aktiv, eller kose deg med en god bok eller film, er det mye å gjøre i Sola i høstferien. Foto: Illustrasjonsfoto

Turn, film, gaming og makerspace-aktiviteter skal holde både barn og ungdom i ånde i høstferien.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Fri fra skole og jobb, men ingen reiseplaner? Her er noe av alt det en kan finne på i Sola denne uken.

Film og makerspace:

Sola kulturhus, Sola fritid/Feel Good ungdomshus og Sola bibliotek har satt sammen et ukelangt program for dem som er hjemme i høstferien. Noen av aktivitetene passer for alle, slik som vinylkutting på biblioteket onsdag, torsdag og fredag. Her kan en lage print av ulike motiver som kan festes på tekstiler. På FeelGood ungdomshus blir det ungdomskino tirsdag ettermiddag/kveld for dem som går på ungdomstrinnet. Torsdag inviterer ungdomshuset til retrogaming.

Biblioteket viser film onsdag og lørdag for barn.

Turn:

Sola turn tilbyr turn høstferien onsdag, torsdag og fredag. Her må en melde seg på, så sjekk ut turnforeningens nettside. Tilbudet er fra morgen til ettermiddag.

Fotball:

Sola FK tilbyr fotballskole denne uken for sine medlemmer. Fotballskolen starter mandag og varer til torsdag, og det er juniortrener Ronnie Andersen som leder opplegget.

Håndball:

Sola HK byr på Lyse håndballskole i høstferien for barn mellom 7 og 13 år. Det er a-lagstrener Scott Harrington og flere av a-lagsspillerne som står for treningene.

Svømming:

Dysjalandshallen: Mandag og onsdag: 17.00-18.45 barn/voksne. 19.00-20.45 voksne.

Solahallen: Tirsdag og fredag: 17.00-18.45 barn/voksne, 19.00-20.45 voksne. Lørdag: 12.00-14.45 barn/voksne, 15.00-16.45 voksne.

Tananger svømmehall: Torsdag: 17.00-18.45 (Familiebading)/19.00-20.45 (kun voksne). Søndag: 12.00-14.45 (Familiebading)/15.00-16.45 (kun voksne).

Tur:

Turmulighetene i Sola er mange og fine. Kan vi foreslå en 
overkommelig femkilometerstur langs kyststien, fra Solastranden til Vigdel, eller en tur til Solas høyeste punkt, Kjerrberget? Se Sola kommune sine nettsider for oversikt over alle nærturene, som er utviklet i samarbeid 
mellom kommunen og Sola
bladet.

Museer:

Flyhistorisk museum Sola er åpen søndag. Museet er en del av Jærmuseet, og i de mange museumsanleggene som ligger under Jærmuseet er det mye å gjøre i høstferien.

NB! Dette er ikke en 
utfyllende liste over alt som foregår i Sola i høstferien, men et tilfeldig utvalg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...