Nei til storkommunen: — Dette lever vi greit med

Ordfører Ole Ueland annonserer et rungende nei til storkommunen når forhåndsstemmene er talt opp. — Dette er klar tale, sier han. Foto: Helene Pahr-Iversen

Storkommune-tilhenger Ole Ueland er ikke overrasket over resultatet.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2016 kl 22:06

Ordfører Ole Ueland er ikke vant med å tape valg, men i folkeavstemningen om storkommunen er det nei-siden som vinner suverent. Forhåndsstemmene er talt opp, og hele 82 prosent sier nei til en kommunesammenslåing mellom Sola, Stavanger og Sandnes.

Det lever likevel Ueland greit med.

— Jeg er glad for at det er et tydelig svar fra folket. Det gjør det lettere for kommunestyret når de skal behandle folkeavstemningen, sier han.

God stemning

Ordføreren benytter samtidig anledningen til å både klemme og gratulere storkommune-motstanderne Siv-Len Strandskog (Ap) og Leiv Arild Lie (Sp).

Gruppelederne og flere politikere fra de ulike partiene er i kveld samlet på rådhuset mens de nøye følger med på resultatene fra folkeavstemningen. Annonseringen av forhåndsstemmene førte stemningen i taket blant nei-folkene. Tilhengerne av storkommunen tar det hele med fatning.

— Vi klarer oss fint som egen kommune, bemerker Frp-politiker Tom Henning Slethei, selv om han nok mener Sola kunne klart seg enda bedre som en del av en storkommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...