Kulturundersøkelse: Dette liker vi aller best

Friluftsliv er vår favorittfritidssyssel, og solabuen setter stor pris på friluftsområdene i kommunen.

Mer enn halvparten av innbyggerne på Nord-Jæren sier at friluftsliv er hovedinteressen. Film følger på en andreplass.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2016 kl 07:40

Åtte av ti innbyggere i Sola, Stavanger, Sandnes og Randaberg sier seg fornøyd med kulturtilbudet i regionen. Det viser den ferske kulturundersøkelsen for Nord-Jæren som Interkommunalt råd for Nord-Jæren har fått utført.

Vi er mest fornøyd med friluftsområdene våre, i tillegg til restauranter, bibliotek og kino. Undersøkelsen viser at vi er minst fornøyd med opera- og ballettforestillinger, dans og diskotek, samt pop-konserter.

Bruker hele regionen

1000 mennesker i Sola, Stavanger, Sandnes og Randaberg ble invitert til å delta i den store kulturundersøkelsen for Nord-Jæren. Det er TNS Gallup som har utført undersøkelsen på oppdrag fra interkommunalt kulturråd for Nord-Jæren. Hensikten er å kartlegge hva befolkningen i de fire kommunene interesserer seg for, hvilke kulturtilbud de bruker og hvor fornøyd folk er med kulturtilbudet.

Undersøkelsen spør også om hvor folk bruker ulike kulturtilbud. Konklusjonen er tydelig: Vi vandrer mellom alle fire kommunene. Kino finnes ikke i Sola, men solabuen bruker flittig kinoen i både Stavanger og Sandnes. Vi bruker også friluftsområder i alle fire kommunene, men anvender lokale friområder oftest for hverdagsmosjon.

Unge foretrekker pop, eldre klassisk musikk

Kulturundersøkelsen er utført hvert tredje år siden 2006, og det er relativt lite som har endret seg når det gjelder folks vaner disse ti årene. Undersøkelsen ser også på interesser i forhold til alder. Unge under 29 år er mest interessert i pop, standup og film, mens eldre over 60 er mest interessert i billedkunst, klassisk musikk og opera.

Undersøkelsen viser også at aktivitetsgraden er høyest blant folk med høy inntekt og utdannelse enn dem uten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...