Dette synet møtte hyttefolket da de våknet

Haugen var så stor at den dekket to veier som går videre inn til hyttene. Foto: Privat

– Noen har dumpet et lass med søppel midt i naturen. Det er hårreisende, sier hytte-eier Eldar Bore.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2018 kl 14:56

FORSØPLING: Gamle campingstoler, liggestoler, en elektrisk ovn, en beholder for ensileringsmiddel, teiner og gammelt fiskeutstyr var bare noe av det som møtte hyttefolket på Myklebust lørdag morgen.

– En av hyttenaboene her hadde hørt en bil rundt klokka to i natt. Hun så bare lyktene. Noen har tippet et lass med dritt og avfall midt i naturen og dratt sin vei. Det er hårreisende, sier hytte-eier Eldar Bore.

– Det må ha vært noen som er opptatt av fiske, for det var mye gammelt fiskeutstyr der, sier Eldar Bore. Foto: Privat

– Trist

Søppelhaugen var lempet av midt i krysset mellom to veier, og var ifølge Bore så omfattende at den sperret begge veiene.

Han synes det er trist at det finnes mennesker som oppfører seg på denne måten, særlig når familier og andre har lagt ned stor innsats i å rydde og samle plast langs sjøen.

Grovt: Også en turgåer har sendt oss bilder av forsøplingen. - Ganske grovt, skriver innsenderen. Foto: Privat

Han håper at de som gjør slikt vil tenke seg om, og oppfordrer folk til å være på vakt hvis de ser noe.

– Jeg har kun opplevd noe lignende i Sør-Amerika en gang, men trodde ikke det skulle skje her i Norge. Jeg trodde vi var kommet lenger enn som så. Folk kaster jo ikke fra seg så mye som en flaske i naturen lenger. Det er jo sånn det skal være, sier Bore.

Slik så det ut i Vestø tidlig lørdag morgen. Foto: Privat

Han forstår ikke hva som kan få noen til å handle på denne måten.

– Det er utrolig frekt, og i dag som det er så lettvint å kvitte seg med søppel på lovlig vis på gjenvinningsstasjonen, sier Bore.

Nå ser hyttefolket på Myklebust ingen annen utvei enn å få tak i en tilhenger og få ryddet opp. Han tror ikke det er vits i å melde saken til politiet.

Les også: Dette koster kommunen 150.000 kroner i året

Må rydde selv

I slutten av januar skrev Solabladet om «et halvt baderom» som var dumpet ved Hestholmen i Risavika.

Den gang sa driftsjef i avdeling kommunalteknikk, Arne Sandvik, til Solabladet at dette dessverre ikke var et uvanlig syn, og at det stadige opprydningsarbeidet gjør at andre av kommunens oppgaver blir satt på vent eller må utføres på overtid.

– Jeg tror ikke de som kaster fra seg tenker over at dette koster penger. Det er innbyggerne som må ta regningen i form av kommunale avgifter. Oppryddingen koster rundt 150.000 kroner i året, minst, sier Sandvik.

Spesielt om våren, når mange pusser opp hjemme, merker kommunen økning i forsøplingen.

– Vi finner gamle terrasser og hele baderomsinnredninger. Det er påfallende mange som tar seg råd til å pusse opp, men ikke til å levere avfallet på gjenvinningsstasjonen, sier driftssjefen.

For å gi syndebukkene en lærepenge har kommunen begynt å levere avfallet tilbake til dens rettmessige eier, i de tilfellene hvor en klarer å spore opp vedkommende.

I dette tilfellet kan kommunen imidlertid ikke gjøre noe.

– Dette ligger på privat eiendom/vei, så dette må de som eier området dessverre ordne selv, sier Sandvik til Solabladet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...