Disse vil ha mer til dem som har mindre

Siv-Len Strandskog (Ap), Ole-Jørgen Østensen (Tanangerlisten), David Moen (MDG) og Bjarte Kristiansen (Sp) vil ha et grønnere Sola med mindre sosiale forskjeller.

Kildesortering, kontroll med ventelister til sykehjemsplasser og en bedre utjevning av sosiale forskjeller er hva Ap, Sp, MDG og Tanangerlisten har som mål.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2018 kl 21:24

Ap, Sp, Tanangerlisten og MDG har til sammen ikke flertall i solapolitikken, men klare mål for hvor de vil hen. Og det er mot et grønnere Sola med mindre forskjeller på fattig og rik.

Blant sine verbalpunkt til partienes budsjettforslag ligger et klimaløft. Partiene vil ha et klimabudsjett for kommunen, samt en årlig oversikt over hvor mye matjord som blir omdisponert.

Blant sine miljøvennlige mål ligger det også et krav om at alle virksomheter i kommunen skal kildesortere, samt at alle kommunale bygg innen 2022 skal være sertifisert som Miljøfyrtårn.

Sosiale ulikheter

I sitt budsjettforslag la rådmannen inn en reduksjon i støtte til idrettslagene. Som flertallspartiene mener også de rødgrønne mindretallspartiene at dette er uheldig. Men Ap/Sp/MDG/Tanangerlisten vil gå enda lenger og tilby idrettslag som ikke øker medlemskontingenten i år ekstra støtte i form av en pott på 100.000 kroner de kan søke om.

For mindretallet og Ap spesielt har barnetrygd vært et sentralt tema i fattigdomsbekjempelse. Partiene vil at denne ikke skal regnes som en del av inntektsgrunnlaget når sosialstønad skal utregnes; et forslag Ap har fremmet flere ganger uten å få flertall.

Likebehandling og ventelister

Mindretallet slår i sine verbalpunkt også fast at den nye Røyneberg barnehage skal drives kommunalt, at kommunale barnehager skal kunne tilby plass til barn under ett år dersom de har ledig kapasitet, samt at politikerne hver måned skal få en oversikt over status på ventelister til sykehjemsplass.

Verbalpunktene fikk ikke flertall da budsjettbehandlingen pågikk i kommunestyret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...