Drømmedebut for Sandberg da Sola vant

Simen Berntsen og Niklas Sandberg viste seg å være en dødelig duo mot Fløy. Foto: Charlotte Mæland

Det kan nesten ikke gjøres bedre enn å varte opp med en scoring og to assist når en debuterer for et nytt lag, og det var akkurat det Niklas Sandberg gjorde da han var toneangivende i 3-1-seieren mot Fløy.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2015 kl 17:00

FOTBALL: For rundt en uke siden hentet Sola Niklas Sandberg på lån fra Sandnes Ulf, og etter 3-1-seieren mot Fløy angrer nok ikke trenerteamet på den avgjørelsen. For mot Fløy scoret han kampens første mål etter 6 minutter før han videre serverte Simen Berntsen på gullfat to ganger.

– Utenom det baklengsmålet som var min feil var det en drømmedebut, ja. Det var slik jeg håpet det skulle bli i går da jeg la meg, så jeg skal ikke klage, forteller unggutten.

Mens Sola så sterke ut offensivt i første omgang og vartet opp med flere sjanser ble andre omgang noe mer kjedelig. Kaptein, Vegard Maldal, fikk en vaskemaskin på tåen i forkant av kampen, spilte første omgang med en ganske blå tå og knust negl, og i en duell i første omgang fikk han seg en trøkk og haltet ut omgangen. Derfor måtte han ut til pause, og da mistet også Sola bautaen i de bakre rekkene. Selv om Fløy ikke stod for mange store sjanser, var de en større trussel de siste 45. minuttene enn de var i hele første omgang. Likevel synes Sandberg Sola hadde god kontroll på kampen.

– Vi hadde god kontroll

– Jeg synes vi har ganske god kontroll gjennom hele kampen, for de er bare farlige på dødballer og innlegg. I andre omgang synes jeg vi dribler litt for mye, istedenfor å ta et ekstra touch på ballen og spille offensive spillere i løp. Det er tre ganger vi har gode angrep der vi kunne utnyttet kontringene enda bedre og da hadde vi bare sprunget over dem resten av kampen. Men så begynner vi å slå litt langt som gjør at de da får mye ball og det blir mye kriging.

Sola red av stormen som kom og står nå med 20 poeng i 2. divisjon, godt plassert på 5. plass. Fra 9. til 3. plass er det jevnt, og følger Sola og Sandberg opp de neste kampene kan Sola klatre enda høyere opp på tabellen. Men Sandberg er forsiktig med å love flere scoringer.

– Jeg har ikke spilt i 2. divisjon før, så jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Nå har jeg spilt en del i 3. divisjon uten å score noe særlig med mål, men da har jeg og hatt en mer defensiv rolle. Men jeg har gode offensive kvaliteter, så hvem vet, sier han og smiler.

Opp på 5. plass

De Solabladet har snakket med rundt laget har bare lovord om Sandberg. Han har vist seg godt frem på trening og da spesielt i seieren mot Fløy. Selv er han godt fornøyd med å ha kommet til Sola.

– Jeg forventer å ha det kjekt, spille fotball og spille mye her. Jeg koste meg i Sandnes, men der fikk jeg kanskje ikke spille nok og det er jo det jeg liker. Jeg håper også at jeg kan utvikle meg som spiller, men det kommer naturlig av å spille på et høyere nivå enn det jeg gjorde på b-laget til Sandnes Ulf.

Etter en kamp i 2. divisjon er han langt fra skremt av nivået, men han vet det venter flere gode lag utover sesongen. Allerede neste helg venter Odd 2 på hjemmebane, en kamp Sola bør vinne. Sandberg gleder seg til fortsettelsen.

– De neste kampene blir bra, vi skal bare kjøre på, lover han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...