Drømmer om Viking-jobben

GODT FOTBALLHODE: Før årets sesong tok trenertalentet Morten Jensen spranget fra fjerdedivisjonsfotball i Havørn til andredivisjonsfotball i Vidar. Overgangen har gått over all forventning. Foto: Arkiv

Morten Jensen har hatt stor suksess i sin første sesong som Vidar-trener. 37-åringen har ambisjoner om å ha fotballen som levebrød i fremtiden.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

FOTBALL: I sin første sesong som hovedtrener på Lassa har Tananger-gutten Morten Jensen gjort Vidar til et av Norges 40 beste fotballag. Det legges merke til i lokalfotballen.

– Det har gått veldig, veldig bra, sier Jensen til Solabladet.

En flygende start

37-åringen kom til Vidar fra Havørn før årets sesong. Én kamp før slutt i Jensens debutsesong ligger Vidar på fjerdeplass på andredivisjonstabellen.

NFF Rogaland: – Jensen gjorde seg tidlig bemerket

Med 16 lag i eliteserien, 16 lag i førstedivisjon og Vidar på fjerdeplass i en av to landsdekkende avdelinger i andredivisjon, kan man raskt telle seg frem til at Vidar for øyeblikket er blant de 40 beste lagene i Norge.

Det var det ikke mange som forventet før sesongen, ei heller lagets nye trener.

– Jeg hadde ikke drømt om fjerdeplass. Det tror jeg heller ikke noen andre som står nær Vidar hadde sett for seg. Vidar var det dårligst kvalifiserte laget som beholdt plassen i andredivisjon sesongen før, og spillertroppen er den samme, sier Jensen og legger til:

– Jeg trodde utfordringen ville være å beholde plassen, men nå er vi blant de 40 beste lagene i Norge. Vi i trenerteamet er veldig fornøyd med at vi har fått Vidar så høyt på tabellen.

– Hva er resepten?

– Det er mye psykologi i fotball. Vi fikk en god start, og selvtillit kan til tider flytte fjell, forklarer Jensen.

Årets spiller i collegeserien

Den gamle målsniken startet fotballkarrieren i Havørn, hvor han spilte til han var tolv år gammel. Da ville Jensen satse på et høyere nivå enn han følte han fikk muligheten til i Tananger.

Derfor gikk turen til Vidar, hvor spissen spilte til han ble 18 år gammel. Da banket Viking på døra.

Jensen spilte ett år i Viking, men slet med en lyskeskade. Han dro tilbake til Vidar, før han fikk mulighet til å spille collegefotball i USA. Lyskeskaden i Viking ødela mye for en karriere på høyt nivå i Norge, men Jensen fikk sving på sakene i utlandet.

USA-oppholdet ble et syv år langt eventyr. På andre siden av Atlanteren tok Jensen bachelor- og mastergrad i økonomi og ledelse, mens han storspilte for Dowling College i New York.

Tananger-gutten fikk reise på kryss og tvers i USA for å spille fotball, og ble amerikansk collegemester i 2006.

– Det var en stor opplevelse, det største jeg har opplevd innen fotballen, sier Jensen.

Samme året kåret trenerne ham til årets spiller i den amerikanske collegefotballen.

– Det var veldig gjevt, mimrer trenerspiren.

Fra fjerde- til andredivisjon

Fotballmiljøet hjemme la merke til de gode prestasjonene i New York. Da Jensen vendte hjem, fikk han prøvespille for Tromsø og Stabæk, uten at han ble tilbudt kontrakt.

– Jeg gjorde det ganske bra i USA og satte noen rekorder. Derfor var det litt oppmerksomhet rundt meg da jeg kom hjem igjen, forteller 37-åringen.

Vidar: – Tok utfordringen

Jensen returnerte til Vidar, hvor han blant annet fikk være med på et opprykk til andredivisjon. Da han ønsket å trappe ned spillerkarrieren gikk han først til Brodd i tredjedivisjon. Deretter ble han spillende trener i Havørn.

I Tananger var Jensen med på et opprykk til fjerdedivisjon, før Vidar lokket ham tilbake til Lassa før årets sesong.

Spranget fra å lede fjerdedivisjonslaget Havørn til å styre andredivisjonslaget Vidar har gått over all forventning.

Jensen kan stolt konstatere at Vidar hevder seg godt mot lag med langt større budsjett. Noen av dem har mer enn ti ganger så mye penger å rutte med som Vidar.

– Det gjør det utfordrende, men også kjekt når vi hevder oss, Dette viser at man kan få til det meste med gode treninger, dyktige spillere og en klok kampplan. Selv om penger er en stor faktor i dagens fotball, trenger ikke budsjettet være helt avgjørende, mener Vidar-treneren.

Forlenget kontrakten

Rødtrøyene har blant annet tatt fire poeng fra Bryne denne sesongen.

– Det viser at vi kan få til ting. Vi har et veldig bra toppnivå, men også et bunnivå som er litt lavere enn topplagene i divisjonen, sier Jensen.

Hvor høyt Vidar kan gå neste år vil tiden vise. Jensen er i hvert fall ikke redd for den skumle «andresesongen».

– Nå skal vi spille siste kamp denne sesongen, og så skal vi gå gjennom spillertroppen, forhåpentligvis få med oss bærebjelkene videre og spe på med ferskt blod. Neste år er det første målet å berge plassen, så skal vi prøve å overgå årets plassering. Det er mange gode lag i andredivisjon og små marginer som skiller lagene. Det er kort avstand mellom fjerde- og tiendeplass, men vi skal i hvert fall videreutvikle laget og kanskje få oppleve et eventyr i cupen. Vi gleder oss allerede til neste sesong, sier Jensen.

Nylig undertegnet suksesstreneren en ny ettårskontrakt med Vidar. På lengre sikt har Morten Jensen store ambisjoner på egne vegne.

– Jeg håper å bli trener på fulltid en gang i fremtiden. Det må være et naturlig mål å bli god nok til å bli evaluert for en trenerjobb blant de største lagene i regionen, som Viking eller Sandnes Ulf. Viking står mitt hjerte nærmest. Får jeg muligheten der en dag, vil det være fantastisk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...