Eige felt for tungtrafikk for første gong i Noreg

MYKJE TRAFIKK: Tanangervegen har mykje tungtrafikk i dag. Frå 9. november får han eit eige felt i kvar retning. Foto: Statens vegvesen

Neste veke får tungtrafikken mellom Flyplassvegen og Tanangervegen på Sola eit eige køyrefelt.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2018 kl 20:56

VEG:Når den nye strekninga med fire felt forbi Sola skole opnar 9. november, blir eitt av felta i kvar retning berre for tungtrafikk. Så langt gjeld det strekninga frå Sømmevågen til Sola skole. Etter kvart kjem eige felt heilt til Risavika.

- Målet er betre framkomst for næringstrafikken til og frå Risavika hamn, fortel senioringeniør i Statens vegvesen, Ingve Lygre Undheim, i ei pressemelding.

Betre for alle køyretøy

Personbilar får også betre framkomst når alle større køyretøy køyrer i tungtrafikkfeltet.

- Det kan sjølvsagt bli kø i det vanlege køyrefeltet viss mange vel bil til og frå jobb, men slik trafikkbiletet ser ut nå, blir det betre for alle, seier Undheim.

Undheim forklarar at tungtrafikkfeltet kjem til å ha god framkomst heile døgnet, også i rushtida. Det gir godstrafikken betre framkomst, effektivitet og dermed mindre utslipp. Også bussar kjem til å køyre i tungtrafikkfeltet. God framkomst for buss er også eitt av hovudmåla på strekninga.

INFO:Desse skilta blir sett opp langs strekninga Foto: Statens vegvesen

Ser til utlandet

Statens vegvesen har planlagt tungbilfeltet lenge. Når vegar blir bygt, må etaten nå fleire mål. I Bymiljøpakken er eitt av måla at vi ikkje får fleire personbilar på vegane. Eit anna er god framkomst for næringstrafikk, gods og kollektivtrafikk.

- I tillegg har vi nullvisjonen, om null hardt skada og drepne i trafikken, seier Undheim.

For å nå desse måla har han og kollegaene sett til utlandet.

- Vi ser mellom anna god effekt i Dublin, der eitt felt er reservert for lastebilar frå sentrum til hamna, seier han.

Nytt skilt

DEKKA TIL:Skilta er sett opp, men er fram til 9. november dekka til. Foto: Statens vegvesen

Det er første gong i Norge at tungtrafikk får eit eige felt. Difor har Statens vegvesen fått eit heilt nytt skilt.

Skiltet har blå bakgrunn med eit køyretøy som viser at køyretøy over 3,5 tonn kan bruke køyrefeltet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...