Endret tilbud om returassistanse

Disse plakatene er hengt opp i hele landet, også på Sola. Foto: Geir Arne Løland

Den siste tiden har reklameplakater med arabisk påskrift undertegnet UDI kommet på plass ved flere av landets bussholdeplasser, også på Sola. Reklameskiltene er til for å informere om endret tilbud om returassistanse.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Frem til 1. september gjennomfører UDI en kampanje for å informere målgruppen om at det vil bli endringer i tilbudet om returassistanse. I dag får personer som får avslag på asylsøknad tilbud om returassistanse fra norske myndigheter dersom de forlater landet uten at tvangsutsendelse blir nødvendig. Det betyr i praksis at norske myndigheter gir en viss pengesum for å gi hjemsendte asylsøkere en god start i hjemlandet.

Vil nå ut til alle

Fra 1. september forandres denne ordningen, og summen som tilbys blir lavere. Individer som bor på asylmottak får informasjonen de trenger gjennom mottaket. Kampanjen retter seg dermed mot de som bor utenfor mottakene.

- De som bor utenfor mottak bor ofte på ukjent adresse og er en stor utfordring å nå med slik informasjon. For å nå disse må vi gå ut med informasjon i offentligheten og da særskilt opp mot de møteplasser og kommunikasjonskanaler vi er kjent med at de gjør bruk av, informerer presserådgiver i UDI, John Olav Kroken.

Landsdekkende kampanje

Kampanjen gjelder for hele landet, ikke bare Rogaland.

- Siden endringene dette gjelder de grunnleggende betingelser som tilbys, oppfatter UDI at det er en forvaltningsmessig forpliktelse til å gjøre dette kjent på en aktiv og målrettet måte som sikrer at alle er gjort kjent med dette uavhengig av bosted, skriver Kroken i en e-post til Solabladet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...