Et vanlig friminutt med trivselsledere

Når vi skal ha storefri etter spising, er det mange aktiviteter man kan benytte oss av. Dette er takket være trivselslederprogrammet som skolen er med på.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Det er åtte trivselsledere på hvert trinn, og de har valgt ut hvilke aktiviteter de skal lede for en periode. En gang i måneden samles alle trivselslederne sammen med sosiallærer på skolen hvor de prater om hva som går bra, og hva som kan bli bedre. I tillegg bestemmer de seg for nye aktiviteter for neste periode. I januar valgte skolen å starte med TL-speidere. Siri Skjørvestad som er sosiallærer på skolen, forteller at TL-speiderne skal gå rundt i friminuttet og finne elever som ikke er med i lek, og få dem med. De har med seg aktivitetsarket når de går rundt og inviterer elevene.

Vi fikk være med to trivselsledere i et helt vanlig friminutt. Vi møtte Bente Kjørmo og Aisha Iman i fra 5. klasse utenfor TL-skuret hvor de har muligheten for å prate med Siri, og hente utstyret de trenger. Aktiviteten deres i dette friminuttet var Robotic. Leken gikk ut på at det ligger mange erteposer på bakken og at det er konkurranse om å samle flest mulig poser før alle er tatt. Og på hvert lag er en eller to elever robot, og blir styrt av en medelev. De tar på ryggen når de skal begynne å gå, og tar på hodet når de skal stoppe. Når det er en ertepose foran dem skal styreren ta på kneet for at roboten skal plukke opp erteposene.

Trivselslederne var flinke å ta seg av de elevene som valgte denne leken. Da friminuttet var ferdig samlet de sammen utstyret, og la det inn i skuret igjen. Bente og Aisha sier at de liker å være trivselsledere, og at det er kjekt at de kan få holde på med ulike aktiviteter i friminuttet. Ingen av dem har vært trivselsleder før, så dette har vært kjekt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...