Evig optimist

FORNØYD: Kåre Husebø er glad for å ha ny båt på plass, til tross for litt startvansker. Foto: Tore Kommedal Asheim

Ny båt er på plass ved Hafrsfjord bru.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

TANANGER: - En må jo være optimist når en bruker 11 millioner på ny båt når en er i pensjonsalderen, sier Kåre Husebø (68), og smiler lurt.

Vi treffer Husebø ombord på «Optimist». Han er stolt over den nye båten, som er levert av Viknaslipen i Rørvik. Men, den er ikke fullt operativ helt enda. Det har vært litt problemer med feilkoblet vinsj, så selv om den har vært her i to uker er ikke alt helt på plass enda.

Husebø er, naturlig nok, optimist om at det snart vil bli bedre på den fronten.

- De som fikser dette nå er gode solabuer. De er flinke, og vet hva som skal til. Så dette får vi snart orden på, sier Husebø.

SJØSATT: Slik ser båten ut på vann. Den er levert av Viknaslipen i Rørvik. Foto: Viknaslipen

Kan brukes til alt

Det er noen forskjeller fra hans tidligere båt, «Optimisten».

- Den forrige kunne kun brukes til tråling. Denne er tilrettelagt for både tråling og teiner. Jeg har kjøpt massevis av teiner i Ålesund på vei ned hit. Så nå kan jeg fiske hummer, kreps og krabbe på skikkelig vis, i tillegg til reker og fisk. Denne båten kan brukes til absolutt alt, forklarer den rutinerte fiskeren.

Han forklarer videre at siden båten er under elleve meter kan han fiske reker fritt innenfor totalkvoten, det er ikke behov for egen kvote.

Det kan endre seg i framtiden, men da ser han for seg at det vil beregnes kvote utifra fangsten båten har gjort i tidligere år.

Drevet i over 30 år

Husebø har solgt skalldyr i Tananger i over 30 år, i tillegg til fisk. Selv om han er i pensjonsalderen har han ingen planer om å senke tempoet helt enda. Dette er en livsstil. Samtidig har han bestemt seg for å gjøre noe litt nytt til vinteren.

- I februar skal jeg ta en tur til Lofoten for å fiske torsk. For opplevelsens del, siden jeg aldri har gjort det før. Og da vil jeg selvsagt selge Lofoten-torsk her nede, sier Husebø.

OPTIMIST: Kåre Husebø (68) mener en må være litt optimist for å bruke elleve millioner på båt når en er i pensjonsalder. Foto: Tore Kommedal Asheim

Han understreker at dette nok ikke blir en vane, det er rett og slett noe han vil gjøre mens han fremdeles har helsa til det.

Vil bli billigere

Med ny båt på plass vil det bli mindre behov for kjøp fra andre leverandører.

- Denne båten kommer til å ligge inne omtrent hver eneste ettermiddag. Jeg går tidlig ut, og fisker i nærområdet. Vi vil koke krabbe ombord, og folk kan kjøpe det over rekka. Prisene vil bli mindre når jeg får kommet i gang med egen fisking, enn det har vært når jeg har måtte brukt andre leverandører. Jeg vil aldri kunne ligge på kostpris, jeg skal leve av dette, og da kan jeg ikke lokke på samme måte som butikkjedene gjør med sine priser, sier Husebø.

Han legger til at det ikke er billig å fiske. Båten skal vedlikeholdes. Rent formelt sett er alt på stell.

LOKAL: Det skal ikke være tvil om hvilken kommune båten hører til. Foto: Viknaslipen

- Det er blitt godkjent av mattilsynet, og det er skrevet inn hos fiskeridirektoratet. Alt er klart til å gå i gang med fiskingen, når vi får fikset på koblingene, sier Husebø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...