Florø-Larsen kronet med ny NM-tittel

John Olav Florø-Larsen har vært og fisket i flere vann i 2015, og det var nok til å kunne bli norgesmester i sportsfiske. Foto: Privat

John Olav Florø-Larsen topper et strålende 2015 med å bli norgesmester i sportsfiske.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

I 2014 og 2015 har John Olav Florø-Larsen stukket av med den ene gjeve prisen etter den andre, men en ting han ikke hadde fått tidligere var NM-tittelen i sportsfiske.

– Det var moro. Han som har vunnet et par på rad nå har hatt dette for seg selv de siste årene, så det var på tide at noen kom og gjorde noe der. Men det var jevnt, for vi har ligget jevnt gjennom hele året, så stakk han forbi en liten periode før vi endte opp med 277 til meg og 271 til ham i poeng, forteller Florø-Larsen.

For gjennom hele året hanker de ivrige fiskerne inn den ene fisken etter den andre og registrerer dem inn for å kunne delta i NM i sportsfiske. Det blir da delt inn i kategoriene saltvann, ferskvann, mikro samt to lagkonkurranser.

– Han er ikke klok

Poengsummen hver enkel fisker får i de forskjellige klassene blir på slutten av året summert opp, og den med flest poeng står igjen som årets norgesmester. For første gang ble det Florø-Larsen, men likevel er det få som er overrasket, spesielt ikke redaktør v hooked.no, Endre Hopland.

– Han er ikke klok, det er det som er bunnlinjen, sier han og ler godt.

– Skal du vinne sammenlagt og få NM-tittelen skal du fiske mye i sjø og ferskvann, for her teller artene på tvers av elementene, sier Hopland.

Ferskvannsfisking er ikke akkurat Florø-Larsens forte. All heder han har fått de siste årene har kommet fra fiske i saltvann, men nå visste han at han måtte dra opp en fisk og to i mer ukjent farvann for å kunne krone seg som norgesmester i sportsfiske.

– Jeg fisker ikke ferskvann til vanlig, men i 2015 måtte jeg gjøre det, litt sånn Florø-Larsen gjør ting han ikke kan. Men jeg fikk det til likevel, og det er moro. Likevel har det gått en del dager og penger for å få det til, for å si det slik, innrømmer Florø-Larsen.

NM i isfiske neste stopp

Med en slik innsats markerer han seg i fiskemiljøet. Det er umulig ikke å like Florø-Larsen, men alle er enig i at han er noe for seg selv.

– Brodern sier jeg er ødelagt i hodet, men jeg klarer ikke la være. Jeg liker ikke at noen er bedre enn meg, konstaterer Tananger-karen.

Selv om han ikke kommer til å legge mye krefter inn i beholde tittelen er han ikke mett av den grunn. Bare denne helgen skal han delta i nok et NM, denne gang i isfiske. I fjor var han på lag med Sverre Selbach, og det gikk veldig bra.

– Vi ble nummer 3 og 4 i fjor og fikk 2. plass som lag, så da er det vel bare en vei å gå for oss, sier han og ler.

Men han vet det ikke blir så enkelt.

– Det er et nåløye som ikke ligner grisen og for oss er det langt å falle. Det er 92 deltakere bak oss, alle er meget sultne og alle vil vinne. Det blir nok ingen walk over denne gang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...