Flyplasstreik: - Skaper bare motvilje

Sebastian (14), Veronica Halvorsen og Benjamin (12) frykter for ferien sin. Foto: Privat

Veronica Halvorsen og familien er en av flere Sola-familier som vil rammes av den mulige flyplasstreiken.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– De timer det selvsagt til når det rammer folk som verst. Jeg blir utrolig frustrert, selv om jeg selvsagt aksepterer at de har streikerett, sier Veronica Halvorsen.

Hun og familien har betalt rundt 50.000 kroner for ferien. De skal til Mallorca.

Og planen for Tananger-familien er at de skal reise fra Sola lufthavn denne helgen. Det var i det minste det som var planen.
Nå risikerer de at en storstreik ødelegger dette.

– Det er utrolig hvor mange de streikende vil få imot seg med denne taktikken. Det skaper bare motvilje, sukker Halvorsen.

Hun legger til at hun selv er en smule irritert på seg selv også oppe i alt dette.

Det var forslag framme om bilferie for familien denne sommeren. Som hun sier, da kommer en i det minste frem. Halvorsen var den som talte dette imot, og vant fram med sitt ønske om Syden-ferie.

Verst for barna

Halvorsen tenker ikke bare på seg selv og ektemann Jim Urianstad. Hun tenker også på guttene Sebastian (14) og Benjamin (12).

De har gledet seg til turen i flere måneder, etter at det ble avgjort at de skulle til sydligere breddegrader. Nå er gleden blitt erstattet med bekymring.

– Det er det eneste de snakker om. De er gamle nok nå til å sjekke det opp selv. Så de leser på nett og får med seg alt. Vi snakker om det rundt middagsbordet, og de sender meldinger frem og tilbake. Samtidig er de heldigvis gamle nok til at de forstår hva det dreier seg om, selv om det selvsagt er kjipt. Det er verre for de med små barn. Det er vanskelig å fortelle et barn at noe de har gledet seg til hele året går i vasken, sier Halvorsen.

Økonomisk utfordring

En streik skaper ikke bare problemer med å komme seg fra A til Å. Penger som er brukt på ferien dekkes ikke av reiseforsikring. Tananger-familien ser for seg at de muligens kan få litt igjen av flyselskapet, men det vil være småtteri i forhold til totalkostnaden.

Selv da vil fremdeles 35.000 være brukt på reisen. Dermed har de skapt et alternativ for seg selv.

– Det blir muligens en tur opp til Bergen med kystbussen, og en natt på hotell der. Vi taper riktignok en feriedag, men det får være. Vi er heldige som faktisk kan gjøre dette. Det er ikke alle som har den muligheten. Samtidig blir det også en kjipere ferie om vi må gjøre dette. Rent økonomisk sett. Så vi ser fremdeles på mulighetene våre, sier Halvorsen.

Hun legger til at hun ser for seg at det kan bli en folksom busstur opp til Bergen, om det faktisk skulle bli streik. Tananger-familien er nok ikke de eneste som har tenkt på dette alternativet i regionen.

Halvorsen synes ikke mest synd på seg selv og familien oppe i alt dette.

– Jeg tenker på de som endelig har råd til å dra på tur etter mange års arbeidsledighet, de som har spinket og spart lenge og gledet seg hele vinteren. Og så kan en streik ødelegge alt, sier Halvorsen.

LO beklager om streiken ødelegger ferien

Forhandlingene mellom fagforeningene og Avinor har pågått siden april. Siste meklingsmøte var den 12. juni, før partene igjen møttes onsdag denne uken.

– Vi beklager selvsagt om vi ødelegger feriene til folk. Det er ikke det vi ønsker i det hele tatt. Det har vært god tid til å få dette i orden, men for våre medlemmer er det viktig at vi kjemper for å beholde pensjonsordningen slik som den er i dag. Det er det største stridsspørsmålet i disse forhandlingene, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat.

Sola er, for øyeblikket, den eneste store flyplassen som tas ut i streik. De andre store flyplassene, som Flesland og Gardermoen, vil fungere bortimot som normalt.

Cathrine Framholdt, kommunikasjonsansvarlig hos Flesland, sier til Solabladet at noen flyvninger vil bli rammet der. Likevel vil ikke konsekvensene for dem være i nærheten av å være like store som det de vil være på Sola.

– Det er tilfeldig at det er Sola som blir rammet hardest av de største flyplassene. Vi kom alltid til å måtte ta ut en av disse av i streik, og denne gangen ble det Sola, forklarer Lise Olsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...