Barnehageundersøkelsen: Foreldre i private barnehager er mest fornøyd

Sola barnehage er en av barnehagene som kommer best ut i brukerundersøkelsen. Foto: Arkivfoto

Her kan du se hvordan resultatene ble for din barnehage.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2018 kl 14:16

Brukerundersøkelsen om barnehagene i Sola viser at foreldre er jevnt over godt fornøyd med barnehagene, både de kommunale og de ikke-kommunale. Tolv kommunale barnehager og 14 ikke-kommunale barnehager har deltatt, og den gjennomsnittlige svarprosenten er rundt 75 prosent. Det er den høyeste svarprosenten noen gang.

Foreldre er bedt om å svare på 30 spørsmål innenfor ni tema: Ute og innemiljø, relasjon mellom barn og voksen, barnets trivsel, informasjon, barnets utvikling, medvirkning, henting og levering, tilvenning og skolestart og tilfredshet.

Best på trivsel

Samlet sett fikk barnehagene i Sola en score på mer enn fire (som er målkravet) på alle de ni temaene. Sammenlignet med de nasjonale tallene ligger Sola likt, eller litt over på alle bortsett fra informasjon, der snittet ligger litt under.

Det er barnets utvikling, relasjon mellom barn og voksen og barnets trivsel som scorer høyest. I den andre enden er det kvaliteten på ute-og inneområdene, informasjon og medvirkning som scorer lavest. Det er i store trekk de samme konklusjonene som kom fra sist brukerundersøkelse i 2015.

Dårligst på ute/inne-områder

De ikke-kommunale barnehagene scorer litt høyere enn de kommunale, men forskjellen er størst mellom dem når det gjelder hva foreldre synes om kvaliteten på ute- og inneområdene. I sin vurdering av undersøkelsen påpeker rådmannen at dette kan henge sammen med at de nyeste og sist renoverte barnehagene er ikke-kommunale.

To på topp

Det er Hammaren barnehage og Sola barnehage som kommer aller best ut i undersøkelsen. Foreldrene oppgir en score på trivsel på hele 4,9 i begge. Hammaren barnehage er den eneste barnehagen som får full pott (score på fem) på både barnets trivsel og relasjon mellom barn og voksne.
– Vi er kjempeglade for at foreldrene setter pris på den jobben vi gjør. Vi er ikke en stor barnehage, men vi er store nok til at vi har et godt fagmiljø med et personale som har vært i barnehagen over lang tid. De har god kompetanse på relasjonsarbeid, noe vi også scorer bra på her, sier daglig leder i Hammaren barnehage, Kjetil Larsen.

– Kjempefornøyd

Daglig leder i Sola barnehage, Maj Brit Rygh, er også svært fornøyd med undersøkelsen.

– Dette er veldig kjekt, og det er veldig viktig for oss hva foreldrene synes. De er våre beste ambassadører, sier hun.

Hun mener resultatene gir de ansatte en ekstra glød.

– Vi er jo en liten barnehage der alle kjenner alle. Vi får gode tilbakemeldinger fra foreldre, og det er veldig kjekt å få slike resultater i undersøkelsen, synes hun.

I faktaboksen til høyre ser du resultatene fra alle barnehagene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...