Fortsatt usikkert om det blir St. Hans-bål

Brannvesenet får mange spørsmål om hvordan totalforbudet mot ild utendørs vil påvirke sankthansfeiringen. Svaret er at brannvesenet ikke kan si ennå om de vil tillate bål neste helg. Foto: Arkivfoto

Totalforbudet mot ild utendørs gjelder fortsatt. Brannvesenet vet ikke om de vil tillate bål på St. Hans aften.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Ifølge Rogaland Brann og redning IKS renner det fortsatt inn med spørsmål om totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs. Mange av spørsmålene dreier seg om St. Hans-bål.

Ifølge brannvesenet er det ennå usikkert om det gis tillatelse til bålene, da det fortsatt er knusktørt i Sola. Hvor lenge totalforbudet gjelder avhenger av været og mengden av nedbør. Det er ventet noe nedbør, blant annet torsdag, men det er usikkert om det vil være nok.

Mandag opphevet brannvesenet forbudet mot grilling i egen hage, men totalforbudet mot ild gjelder ennå. Det betyr at det ikke er lov å gjøre opp ild utendørs i nærheten av skog og mark eller i nærheten av strandsonen. Det er heller ikke lov å tenne opp bål, eller grille på de vanligvis godkjente og tilrettelagte bål- og grillplassene. Det er ikke tillatt å benytte skogsmaskiner som brukes i skog og utmark, og det er ikke lov å brenne hageavfall, selv på egen tomt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...