Fra bronse til trening med verdensmester

Eirik Wegger tok bronse i Nordisk i juniorklassen. Her fra rekruttløpet Sola BMX arrangerte tidligere i år. Foto: Charlotte Mæland

Eirik Wegger går fra bronse i Nordisk til treningssamling med Sam Willoughby, verdensmester i BMX fra i fjor.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

BMX: Forrige helg deltok Eirik Wegger som eneste rytter fra Sola BMX i det Nordiske mesterskapet i Sverige. Etter tre innledende heat, der han følte ting ikke stemte hundre prosent, klarte han å unngå en velt og seilte dermed inn til bronse i juniorklassen.

– Jeg lå bak i finalerunden, men fikk god fart og skulle til å sykle forbi da vi var på vei inn i de siste hoppene. Men like før vi skulle inn i hoppene var det en som skeiet inn i meg slik at jeg mistet litt av farten. Det ente med at to stykker falt mens to kom seg over hoppet. Jeg trodde det var kjørt for min del, men jeg klarte å bremse og fikk kommet meg over hoppet uten å gå på tryne og kunne da renne inn til bronsen, forteller Wegger på telefon fra Fredrikstad.

Bronse gir motivasjon

Medaljen smakte godt for Wegger, som deltok i junior elite-klassen for første gang.

– Det er gøy å være første års junior å komme på pallen. Så er det alltid kjekt å gjøre det bra og deilig å få den tredje plassen og vite at du er en av de gode. Det gir meg en god motivasjon og et løft, for nå vet jeg kan.

For etter oppturen i Nordisk bar det til Fredrikstad på treningssamling. Noen i BMX-miljøet på Østlandet hadde nemlig truffet på fjorårets verdensmester, Sam Willoughby, og fikk overtalt ham til å komme til Fredrikstad som trener. Og det betyr mye for Wegger som satser for fullt på BMX.

Vil varte opp med fest på hjemmebane

– Det er bra å få feedback fra en med erfaring. Jeg vet som oftest hva jeg skal trene på, men med en så god syklist får du det lille ekstra, den lille feedbacken du kanskje ikke ser selv. Han ser hva du gjør, hva du kan forandre på for å bli enda bedre. Det er mye teknisk det går i, men også hva som er bra og hva som må trenes mer på, sier Wegger.

Han er en av to i Sola BMX som har gjort sakene veldig bra denne sesongen. Sammen med klubbkamerat, Lars Ole Hetland, har de begge vartet opp med gode nasjonale og internasjonale prestasjoner. De to kameratene har syklet og trent sammen i flere år, men i år har Hetland ligget bittelitt foran Wegger. Derfor gleder sistnevnte seg nå til norgescupen på hjemmebane 30. august.

– Det blir veldig kjekt å konkurrere på hjemmebane. Vi håper selvsagt så mange som mulig kommer og støtter opp, så skal vi være med å lage en stor fest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...