Full pott i NM for Valheim

Foto: Charlotte Mæland

Espen Valheim fikk ikke store konkurransen i NM og stakk dermed av med gull i samtlige øvelser. Også broren, Eirik, og Tuxen-søstrene stakk av med flere medaljer under NM.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

STUP: Fem øvelser, fem gull, all round-vinner og beste stuper på herresiden er fasiten for Espen Valheim etter helgens NM i Kristiansand. Selv om det ikke var full klaff på samtlige stup og øvelser er Sola-karen godt fornøyd med fangsten.

– Det er første gang jeg har tatt rent bord i NM, så jeg er veldig fornøyd, sier Valheim til Solabladet.

Selv om han er fornøyd var det en ting som kunne vært noe bedre, for på 1 meter misset han totalt og så tvillingbroren, Eirik, ligge foran ham etter fire stup.

– Det var vel bare på 1 meter det var close, for der gjorde jeg feil hele tiden. Da Eirik ledet fant jeg ut at nå måtte jeg skjerpe meg. Det er skuffende av meg at jeg fikk så lav poengsum, sier han lattermildt.

Han tok seg nok sammen til å slå broren med knappe seks poeng. Gledelig var det også at Frode Stokka i sitt comeback tok 3. plass, altså en hel pall full av Sola-stupere. Eirik tok sølv bak tvillingbroren også på de øvrige individuelle høydene. På synkronøvelsene tok brødrene gull sammen. Det synes Espen er imponerende.

– Han stilte opp på alle høydene og på synkro, og gikk virkelig «all in». Det synes jeg er imponerende, og så er jeg jo kjempeglad for at han stilte opp på synkro med meg slik at jeg kunne ta gull i alle øvelsene.

– Helt gåen

Eirik valgte å trappe ned satsingen for en stund siden, men holder seg fortsatt sånn noenlunde i form, og det var nok for ham til å ta tre sølv og to gull.

– Jeg skulle jo hatt ett gull til, men sånn er det av og til. Jeg hadde alt planlagt og tilrettelagt, men så ble jeg litt ivrig, åpnet for tidlig og ødela stupet, og da smatt han forbi. Han hadde flaks og jeg hadde ikke helt dagen. Men alt i alt var NM kjempekjekt og det var veldig stas for meg, sier Eirik.

Etter fem medaljer var han mandag «helt gåen» etter helgen. Han får vanligvis til en trening fra stupebrettet i uken, og påkjenningen med fem øvelser var han ikke helt klar for.

– Jeg var helt gåen etter fredag og hadde vondt over alt, men likevel ga jeg meg ikke før

Espen er hjemme i Sola etter NM for å slappe av etter en travel periode med prøve-OL og skader. Mens han samler krefter og får gjøre annet enn å stupe venter han fortsatt på OL-svaret.

– Jeg håpet det kom et ja eller fikk beskjed om at det ikke blir noe mandag kveld, men jeg får fortsette å være tålmodig.

Venter på OL-svar

Skulle det bli et ja er det fortsatt opp til Olympiatoppen å ta ut Valheim til OL. Da Amund Gismervik kvalifiserte seg foran OL i London i 2012 ble han ikke tatt ut før i siste uttak, bare uker før OL i det hele tatt startet. Fra det Solabladet kjenner til vil landslagstrener, Roy Terje Prøis Nygaard, se Valheim stabilt på 410 poeng før han gir klarsignal til OL-plass.

Også de medaljevante søstrene, Vilde og Helle Tuxen, hanket inn edelt metall under NM. Vilde var på klassetur i Frankrike uken før mesterskapet, og entret NM med ti meter.

– Da jeg kom på brettet på ti meter tenkte jeg at jeg skulle dø. Du mister litt følelsen når du ikke har trent på en uke, så du starter nesten på ny igjen. Du takler et par dager, men ikke en uke, så det var tøft å komme rett på ti meter, sier Vilde.

Hun gikk glipp av konkurransen på 1 meter, men fikk med seg begge synkronøvelsene og 3 meter og 10 meter individuelt. Der ble fasiten tre gull og en bronse for Vilde.

– Det var kanonbra og jeg er kjempefornøyd. På tårn kunne jeg nok gjort det bedre, men jeg er fornøyd. På 3 meter synkro var det kjempebra og vi var bare et poeng fra EM-kravet, det samme var vi også på tårn, så det viser at vi stupte bra, sier Vilde.

Helle fikk bestemannsprisen på kvinnesiden etter å ha stukket av med medalje på alle øvelsene. På synkronøvelsene tok hun gull med Vilde, mens stupte til gull på 10 meter, sølv på 1 meter og 3 meter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...