Går for seier på hjemmebane

Lars Ole Hetland var et stort hestehode foran konkurrentene under rekrutteringsløpet i Sola tidligere i år. Målet hans er å gjøre det samme under Norgescupen på hjemmebane på søndag. Foto: Charlotte Mæland

Lars Ole Hetland er tilbake etter et fall foran VM i sommer og har som mål å stå øverst på pallen under Norgescupen som arrangeres i Sola denne helgen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

BMX: Kommende helg skal Sola BMX arrangere Norgescup, og storfavoritten til å vinne juniorklassen er klubbens Lars Ole Hetland. Selv har han også stor tro på at han kan stikke av med seieren.

– Jeg har selvfølgelig tro på at jeg kommer til å vinne. Det er et par fra Sviland og en fra Østlandet samt to i Sola BMX som kan utfordre meg, forteller Hetland.

Så langt i år har han vunnet alle løpene i juniorklassen og leder den sammenlagt. Men også i eliteklassen, klassen over, gjør han det bra og ligger på en foreløpig 3. plass. Junior og elite kjører ofte sammen for å få flere heat, og det er slik Hetland plukker poeng i begge klassene.

Håper på tre Sola-ryttere på pallen

Likevel er det to som puster ham i nakken. Både Eirik Wegger og Simen Herlofsen har gjort sakene bra så langt i år, og bare tidligere i år vartet Wegger opp med bronse i det nordiske mesterskapet. Monica Solberg-Leinebø, leder i Sola BMX, krysser derfor fingrene for at samtlige av hennes ryttere havner på pallen på hjemmebane.

– Jeg tror Hetland har en veldig god sjanse til å vinne på hjemmebane, så tenker jeg også at vi har en sjanse til å tapetsere hele pallen med ham, Eirik og Simen. De ligger rett bak ham og puster ham i nakken hele tiden, så dette kan bli veldig spennende.

Og derfor er det ikke rart at Hetland gleder seg til å kjøre på egen grus.

– Jeg gleder meg alltid til å kjøre og det betyr litt mer når jeg skal kjøre på hjemmebane. Jeg vet at jeg kan banen mye bedre enn de fleste, for det er for det meste bare vi fra klubben som trener her og derfor har vi roen. Men når jeg kjører løp tenker jeg ikke så mye på hvor jeg er, for da skal jeg bare sykle, sier Hetland.

Sola BMX får vist seg frem

Solberg-Leinebø gleder seg til å få BMX-eliten på plass i Sola og forteller at det er mye prestisje i Norgescupen.

– Det er mer enn bare et vanlig løp der de beste fra dette området og Østlandet kommer for å kjøre både for junior og elite. NM-tittelen henger høyere for mange, men under Norgescupen må du være på topp gjennom en hel sesong så det er litt mer spesielt, sier hun.

Og for klubbens del er det viktig å få vise seg frem fra sin beste side og med ryttere helt i toppen. Foruten guttene i juniorklassen er det også flere andre som gjør sakene bra.

– Vi har Lise Cathrine Sele Røv, Sunniva Ravndal og et par i de andre aldersbetsemte klassene som kan gjøre det bra. Er vi heldig kommer alle disse på pallen. Det er fantastisk kjekt å kunne vise at vi har eliten, de som er med helt i toppen, men også mange ryttere i bredden.

Norgescupen går over syv løp og løpet i Sola vil være det femte løpet. Også lørdag skal det sykles, men da på Sandnes, men skulle Hetland vinne begge de løpene er han allerede vinneren av Norgescupen ettersom en stryker to av de syv løpene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...